ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρίν-Ερντογάν: Να εγκριθούν το συντομότερο οι αιτήσεις ένταξης στο ΝΑΤΟ

13:36 - 01 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Μαρίν-Ερντογάν: Να εγκριθούν το συντομότερο οι αιτήσεις ένταξης στο ΝΑΤΟ
Μήνυμα προς την Τουρκία και την Ουκρανία να εγκρίνουν άμεσα τις αιτήσεις της Φινλανδίας και της Σουηδίας για την ένταξή του στο ΝΑΤΟ, έστειλε η Σάνα Μαρίν.

Ειδικότερα, η πρωθυπουργός της Φινλανδίας τόνισε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον σουηδό πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσoν, ότι «όλα τα μάτια είναι στραμμένα στην Ουγγαρία και την Τουρκία. Περιμένουμε από τις χώρες αυτές να επικυρώσουν τις αιτήσεις μας. Νομίζω ότι θα ήταν σημαντικό αυτό να συμβεί όσο το δυνατόν νωρίτερα».

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσoν, δήλωσε από την πλευρά του ότι Στοκχόλμη και Άγκυρα συμφώνησαν για την πραγματοποίηση επίσκεψής του στην τουρκική πρωτεύουσα και ότι μένει να ορισθεί η ημερομηνία. Ο σουηδός πρωθυπουργός δήλωσε ότι το φυσιολογικό είναι Σουηδία και Φινλανδία να ενταχθούν ταυτόχρονα στην Ατλαντική Συμμαχία.

Η Φινλανδία και η Σουηδία κατέθεσαν αίτηση ένταξης στην Ατλαντική Συμμαχία το Μάιο εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά η ένταξή τους προσέκρουσε στις αντιρρήσεις της Τουρκίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.