ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμία μετακίνηση πλοίων την Τετάρτη στο πλαίσιο της συμφωνίας σιτηρών

19:39 - 01 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Καμία μετακίνηση πλοίων την Τετάρτη στο πλαίσιο της συμφωνίας σιτηρών
Στο πλαίσιο της συμφωνίας για τα σιτηρά Ουκρανία, Τουρκία και Ηνωμένα Έθνη συμφώνησαν να μην μετακινηθεί κάποιο πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα για αύριο Τετάρτη 2 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιούλιο η Ρωσία είχε συμφωνήσει να γίνονται οι εξαγωγές σιτηρών δια μέσου της Μαύρης Θάλασσας, προκειμένου να αντισταθμιστεί κάπως το κόστος λόγο του πολέμου με την Ουκρανία. Ωστόσο όπως υποστήριξε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν η συμφωνία προσωρινά αναστέλεται, ειδικότερα μέχρι να διερευνηθεί η επίθεση με drones ενάντια σε ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα, την οποία διαψεύδουν τα Ηνωμένα Έθνη.

Η προσωρινή αυτή παύση αναμένεται να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και εκτίναξη τιμών στα σιτηρά, ενώ το ενδεχόμενο μιας επισιτιστικής κρίσης είναι ορατό.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρεται επίσης ότι οι επιθεωρητές της Τουρκίας και του ΟΗΕ ολοκλήρωσαν 36 επιθεωρήσεις σε εξερχόμενα πλοία την 1η Νοεμβρίου, λίγες ημέρες αφότου η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή στην πρωτοβουλία για την εξαγωγή σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.