ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Τουρκία αύριο (3/11) ο Στόλτενμπεργκ για το ενταξιακό Σουηδίας-Φινλανδίας

16:25 - 02 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Στην Τουρκία αύριο (3/11) ο Στόλτενμπεργκ για το ενταξιακό Σουηδίας-Φινλανδίας
Επίσκεψη στην Τουρκία θα πραγματοποιήσει το διάστημα 3-5 Νοεμβρίου ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ειδικότερα, στη σημερινή του ανακοίνωση, το υπουργείο αναφέρει ότι «ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα επισκεφθεί τη χώρα μας στις 3-5 Νοεμβρίου 2022».

«Με την ευκαιρία αυτή, ο Στόλτενμπεργκ θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρό μας και θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας».

Πριν λίγες ημέρες, ο Στόλτενμπεργκ είχε γνωστοποιήσει ότι προτίθεται να επισκεφθεί την Τουρκία για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Συμμαχία.

«Εγώ ο ίδιος θα πάω στην Τουρκία για να συναντηθώ με τον πρόεδρο Ερντογάν στο εγγύς μέλλον», είχε πει σε κοινή συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες με τον Ρουμάνο πρωθυπουργό. «Χαιρετίζω το γεγονός ότι η Φινλανδία και η Σουηδία βρίσκονται σε στενή επαφή με την Τουρκία» είχε προσθέσει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.