ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Ρώσοι αποχώρησαν από τη Χερσώνα- Υψώθηκε ουκρανική σημαία

14:02 - 11 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Οι Ρώσοι αποχώρησαν από τη Χερσώνα- Υψώθηκε ουκρανική σημαία
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής (11/11) ότι η «αναδιάταξη», δηλαδή η αποχώρηση των δυνάμεων από τη Χερσώνα προς την ανατολική πλευρά του ποταμού Ντνίπρο έχει ολοκληρωθεί.

 «Κατά τη διάρκεια της αναδιάταξης, δεν έμεινε ούτε ένα κομμάτι στρατιωτικού υλικού ή όπλου. «Όλο το προσωπικό της ρωσικής υπηρεσίας μεταφέρθηκε, δεν υπήρξαν απώλειες ανδρών, υλικού ή υλικού της ομάδας ρωσικών δυνάμεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και πράγματι από το πρωί υπάρχουν αναφορές πολεμικών ανταποκριτών που επιβεβαιώνουν ότι τα ρωσικά στρατεύματα αποχώρησαν και πως η ουκρανική σημαία υψώθηκε ξανά στη Χερσώνα.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία κομβική εξέλιξη για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία, αν και υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και επιφυλάξεις για τους λόγους που η Ρωσία επέλεξε αυτή την επί της ουσίας υποχώρηση.

Η Χερσώνα παραμένει η μόνη περιφερειακή πρωτεύουσα που καταλήφθηκε από τη Ρωσία από τότε που ξεκίνησε η εισβολή τον Φεβρουάριο, επομένως η απώλειά της είναι σημαντικό πλήγμα.

Οι εικόνες από την περιοχή δείχνουν πάντως ότι η γέφυρα που χρησιμοποιήθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα για την εκκένωση έχει καταστραφεί και η περιοχή έχει ουσιαστικά αποκοπεί. Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε την κατάρρευση της γέφυρας, ορισμένες ρωσικές πηγές υποστηρίζουν ότι την κατέστρεψαν οι ίδιοι, έχοντας ολοκληρώσει τη διαδικασία απόσυρσης.

{https://twitter.com/GlasnostGone/status/1591022576243183616}

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Ζελένσκι, δήλωσε τη νύχτα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν δεκάδες πόλεις και χωριά καθώς προχωρούσαν προς την Χερσώνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.