ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βιλερουά (ΕΚΤ): Η «κορύφωση» του αμερικανικού πληθωρισμού αποτελεί μια ανακούφιση

16:34 - 15 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Βιλερουά (ΕΚΤ): Η «κορύφωση» του αμερικανικού πληθωρισμού αποτελεί μια ανακούφιση
Η κορύφωση του αμερικανικού πληθωρισμού είναι μια ανακούφιση για τους υπευθύνους χάραξης πολιτικής, τόνισε σήμερα (15/11) το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βιλερουά εκτίμησε ότι τα στοιχεία της περασμένη εβδομάδας ήταν ένα θετικό σημάδι στην παγκόσμια μάχη ενάντια στις υψηλότερες τιμές, επειδή οι ΗΠΑ βρίσκονται μπροστά από τον κύκλο του πληθωρισμού.

«Τα σημάδια κορύφωσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ την περασμένη Πέμπτη ήταν καλά νέα για όλους», είπε ο Βιλερουά στο πλαίσιο ομιλίας του σε συνέδριο του Europlace στο Τόκιο.

Ο Γάλλος υπεύθυνος χάραξης πολιτικής επανέλαβε την προσδοκία ότι η ΕΚΤ μπορεί να στραφεί σε πιο αργό ρυθμό αυξήσεων το επόμενο έτος αφού φέρει τα επιτόκιά της σε ένα «εύρος ομαλοποίησης» γύρω στο 2% τον Δεκέμβριο, από 1,5% που είναι σήμερα.

«Πέρα από αυτό, πιθανότατα θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τα επιτόκια, αλλά μπορεί να το κάνουμε με πιο ευέλικτο και πιθανώς λιγότερο γρήγορο τρόπο», είπε. «Οι αυξήσεις των επιτοκίων δεν θα γίνουν μια νέα συνήθεια».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.