ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακρόν σε Ερντογάν για Αν.Μεσόγειο: Μη ρίχνεις «λάδι στη φωτιά»

19:45 - 15 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Μακρόν σε Ερντογάν για Αν.Μεσόγειο: Μη ρίχνεις «λάδι στη φωτιά»
Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε πλήθος συναντήσεων στην Ινδονησία, όπου βρίσκεται για τη συνεδρίαση των G20. Μία από αυτές ήταν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Γάλλος Πρόεδρος συνάντησε τον Τούρκο ομόλογό του το απόγευμα της Τρίτης (15/11) και συζήτησαν διάφορά θέματα.

Το κυριότερο από αυτά ήταν η διαφύλαξη της συμφωνίας για την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία, στην οποία η Τουρκία έχει ρόλο-κλειδί.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν παρέλειψε, ωστόσο, να αναφερθεί και στα όσα συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο, καλώντας μάλιστα τον κ. Ερντογάν "να μη ρίχνει λάδι στη φωτιά".

Σύμφωνα με το Ελιζέ ο Μακρόν ζήτησε να αποφευχθεί οποιαδήποτε αναθέρμανση των εντάσεων στην ανατολική Μεσόγειο και να υπάρξει σε μόνιμη βάση η δυναμική αποκλιμάκωσης του προηγούμενου έτους.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα των υποψηφιοτήτων της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, με τον Γάλλο πρόεδρο να τονίζει πως ελπίζει ότι το ζήτημα θα λήξει σύντομα, κάτι που, όπως είπε, θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Φυσικά, δεν παρέλειψε τέλος να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στον Τούρκο πρόεδρο για την πρόσφατη φονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Συνάντηση Ερντογάν - Μπάιντεν

Ο Ταγίπ Ερντογάν είχε συνάντηση νωρίτερα και με τον πρόεδρο Μπάιντεν στο περιθώριο της Συνόδου των G20.

Σύμφωνα μάλιστα με το πρακτορείο Ανατολή που επικαλείται ανακοίνωση της Τουρκικής Προεδρίας, ο Τζο Μπάιντεν φέρεται να διαβεβαίωσε τον Ερντογάν ότι θα συνεχίσει να  στηρίζει το αίτημα του, για την παραχώρηση των   F16.

Ωστόσο η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου δεν κάνει καμία αναφορά στο θέμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:53 - 15 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.