ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρευνα Ifo: 1/5 Ουκρανούς πρόσφυγες έχει βρει δουλειά στη Γερμανία

11:48 - 16 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Έρευνα Ifo: 1/5 Ουκρανούς πρόσφυγες έχει βρει δουλειά στη Γερμανία
Όπως αποκαλύπτει το δεύτερο κομμάτι της έρευνας του γερμανικού Ινστιτούτου Ifo, αναφορικά με τις εργασιακές συνθήκες των Ουκρανών προσφύγων στη Γερμανία, μόλις το 1/5 έχει καταφέρει να βρει δουλειά, παρά τις μεγάλες τους προσπάθειες.

Η έρευνα διεξήχθη με δείγμα απαντήσεων από 1.461 Ουκρανούς πρόσφυγες για το ερευνητικό δίκτυο EconPol Europe. Συμπληρωματικά, από αυτούς που έχουν βρει δουλειά, πάνω από τους μισούς υποστηρίζουν ότι δεν ανταποκρίνεται στα προσόντα που κατέχουν και χάρη στα οποία είχαν προσληφθεί στη χώρα τους.

Όπως ισχυρίζεται η ερευνήτρια του Ιfo Τetyana Panchenko «η επιθυμία των Ουκρανών προσφύγων να δουλέψουν είναι πολύ μεγάλη. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που δεν επιθυμούν να βρουν εργασία.

H πλειοψηφία εκείνων που συμμετείχαν στην έρευνα επιθυμούν να παραμείνουν στη Γερμανία για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα. Αυτό το ποσοστό σίγουρα έχει αυξηθεί συγκριτικά με εκείνο του πρώτου μέρους της έρευνας που είχε γίνει τον Ιούνιο. Περίπου το 1/3 σχεδιάζει να γυρίζει στην Ουκρανία, ενώ τον Ιούνιο το αντίστοιχο ποσοστό βρισκόταν λίγο κάτω από το 50%.

Η νέα έρευνα επιβεβαιώνει τα ευρήματα της αντίστοιχης του Ιουνίου, σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία των Ουκρανών προσφύγων στη Γερμανία είναι σε καλή εργασιακή ηλικία, έχουν καλό επίπεδο εκπαίδευσης και εργάζονταν όσο διέμεναν στην Ουκρανία.

Το Ινστιτούτο Ifo διεξήγαγε το πρώτο κομμάτι της έρευνας μέσα στον Ιούνιο και το δεύτερο τον Οκτώβριο του 2022. Όσοι συμμετείχαν στην έρευνα προσεγγίστηκαν μέσω των social media. Και οι δύο φάσεις της έρευνας έγιναν με διαφορετικά γκρουπ ανθρώπων. Τα ευρήματα δεν παρουσιάζονται στατιστικά, καθώς οι συμμετέχοντες επιλέχθηκαν ως τυχαίο δείγμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.