ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στόλτενμπεργκ: Ουκρανικός ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία

15:06 - 16 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Στόλτενμπεργκ: Ουκρανικός ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά τη συνεδρίαση των μελών του Οργανισμού, επιβεβαίωσε ότι το πυραυλικό χτύπημα στην Πολωνία έγινε από ουκρανικό αντιαεροπορικό πύραυλο.

«Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ήταν αποτέλεσμα σκόπιμης επίθεσης», είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ. «Δεν έχουμε ενδείξεις ότι η Ρωσία προετοιμάζει επίθεση κατά του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο ίδιος. 

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «το ΝΑΤΟ είναι ενωμένο», επισημαίνοντας τις αποφάσεις για την ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας της συμμαχίας, που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στη Μαδρίτη.

«Επιτρέψτε μου, όμως, να είμαι σαφής: αυτό δεν ήταν λάθος της Ουκρανίας, η Ρωσία φέρει την ευθύνη γιατί συνεχίζει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας» τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε στους εταίρους του στο ΝΑΤΟ και στη G7 ότι το πλήγμα με τους δυο νεκρούς στην Πολωνία ήταν αποτέλεσμα της ουκρανικής αεράμυνας, σύμφωνα με το Reuters.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.