ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρεξήγηση Σι- Τριντό... on camera (video)

19:59 - 16 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Παρεξήγηση Σι- Τριντό... on camera (video)
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επέκρινε κατά πρόσωπο τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό για φερόμενη διαρροή των συνομιλιών τους στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση που είχαν στη σύνοδο κορυφής της G20.

Σε βίντεο που δημοσίευσαν καναδικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο Σι και ο Τριντό φαίνονται να στέκονται κοντά ο ένας στον άλλο και να συνομιλούν μέσω ενός μεταφραστή.

Ο μεταφραστής του Σι ακούγεται στο βίντεο να λέει στον Καναδό πρωθυπουργό ότι «όλα όσα συζητήσαμε διέρρευσαν στις εφημερίδες, αυτό δεν είναι πρέπον».

«Αυτό δεν είναι κατάλληλο και δεν το κάναμε με αυτόν τον τρόπο», είπε χαμογελώντας ο Σι μιλώντας στα μανδαρινικά. «Αν υπάρχει ειλικρίνεια, μπορούμε να επικοινωνήσουμε καλά με αμοιβαίο σεβασμό, διαφορετικά δεν θα είναι εύκολο να προβλέψουμε το αποτέλεσμα».

Η δυσαρέσκειά του πιθανότατα αφορούσε δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης ότι ο Τριντό εξέφρασε «σοβαρές ανησυχίες» για υποτιθέμενη κατασκοπεία και κινεζική «παρέμβαση» στις καναδικές εκλογές κατά τη συνάντηση με τον Σι χθες Τρίτη, τις πρώτες συνομιλίες που είχε με τον Κινέζο ηγέτη μετά το 2019.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.