ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεταναστευτικό: Έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στις 25/11

11:31 - 18 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Μεταναστευτικό: Έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στις 25/11
Έκτακτη συνεδρία την ερχόμενη Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιήσουν οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να συζητήσουν την πολιτική για το μεταναστευτικό φαινόμενο, μετά το ξέσπασμα της γαλλοϊταλικής διπλωματικής κρίσης με αφορμή την υποδοχή πλοίου ΜΚΟ που διασώζει μετανάστες στη θάλασσα.

Ειδικότερα, χθες, η τσεχική προεδρία διευκρίνισε μέσω Twitter ότι συγκάλεσε «έκτακτο συμβούλιο εσωτερικών υποθέσεων» κατά τη διάρκεια του οποίου «οι υπουργοί θα συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση σε όλες τις μεταναστευτικές οδούς».

Η πολιτική της ΕΕ έναντι των χωρών καταγωγής και των χωρών από τις οποίες διέρχονται μετανάστες, καθώς και ο ρόλος των ΜΚΟ, που έχουν «εργαλειοποιηθεί από τους διακινητές», θα βρεθούν στην καρδιά των συνομιλιών, τονίζει η ίδια πηγή. 

{https://twitter.com/EU2022_CZ/status/1593268530740355077}

«Οι εντάσεις ανάμεσα στη Γαλλία και την Ιταλία προκαλούν πρόβλημα, πρέπει να τις εξουδετερώσουμε», πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ιταλία και η Γαλλία είχαν συγκρουστε όταν το Παρίσι αποφάσισε να παγώσει την υποδοχή 3.500 μεταναστών στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συμφωνίας ανακατανομής, επειδή η Ρώμη αρνήθηκε να επιτρέψει την αποβίβαση όλων των αιτούντων άσυλο του πλοίου Ocean Viking, κατευθύνοντάς το προς τη Γαλλία.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, είχε ανακοινώσει σχέδια για την οχύρωση των συνόρων με την Ιταλία για να αποτρέψει την διέλευση μεταναστών. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.