ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόιμπλε: Η κατάσταση δεν ήταν ποτέ τόσο απειλητική όσο σήμερα

16:58 - 18 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Σόιμπλε: Η κατάσταση δεν ήταν ποτέ τόσο απειλητική όσο σήμερα
Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρώην πρόεδρος της Bundestag και πρώην ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», όπου και μίλησε για τα λάθη που έκανε ο ίδιος και το κόμμα του, ενώ εξέφρασε τις ανησυχίες του για την παγκόσμια κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας για τη Ρωσία, δεν δίστασε να τονίσει ότι «ποτέ άλλοτε δεν αισθάνθηκα ότι η παγκόσμια κατάσταση είναι τόσο απειλητική όσο σήμερα».

Παράλληλα, τόνισε πως αναγνωρίζει ότι τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του, αλλά και πολλοί στη Γερμανία «δεν θέλαμε να δούμε» την πραγματικότητα.

 «Μίλησα με τον ρώσο ομόλογό μου, τότε, για το πώς θα μπορούσαμε να πολεμήσουμε από κοινού την ισλαμιστική τρομοκρατία. Αλλά θα μπορούσα απλώς να κοιτάξω τι έκανε η Ρωσία στην Τσετσενία. Θα μπορούσαμε ακόμη να είχαμε ακούσει τον τότε πρόεδρο της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι, ο οποίος μετά την επίθεση της Ρωσίας στη Γεωργία είχε προειδοποιήσει ότι πρώτα η Γεωργία, μετά η Ουκρανία, μετά η Μολδαβία, μετά οι Βαλτικές και μετά η Πολωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην πρώην καγκελάριο, υποστήριξε ότι «η Άνγκελα Μέρκελ δεν ήταν η μόνη που ήθελε φθηνό αέριο από τη Ρωσία. Η οικονομία, οι πολίτες, όλοι το δέχθηκαν ευχαρίστως».

Ερωτώμενος σχετικά με τους «μεγάλους καγκελάριους» της Γερμανίας, ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε  στους Κόνραντ Αντενάουερ, Βίλι Μπραντ και Χέλμουτ Κολ. «Ο κατάλογος έχει προς το παρόν ολοκληρωθεί», τόνισε και υποστήριξε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να κριθεί εάν σε αυτόν έχει θέση και η Άνγκελα Μέρκελ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.