ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακτιβιστές αλεύρωσαν έργο του Warhol- Μήνυμα για την κλιματική αλλαγή

17:26 - 18 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Ακτιβιστές αλεύρωσαν έργο του Warhol- Μήνυμα για την κλιματική αλλαγή
Ακτιβιστές της ομάδας «Ultima Generazione» σκέπασαν με οκτώ κιλά αλεύρι το αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν σε έκθεση αφιερωμένη στον πρωτοπόρο του κινήματος της Ποπ Αρτ, στο πολιτιστικό κέντρο Fabbrica del Vapore του Μιλάνο.

Είναι μία από τις πολλές ακτιβιστικές ενέργειες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα με στόχο έργα τέχνης, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Στις αρχές Νοεμβρίου, ακτιβιστές κόλλησαν τα χέρια τους σε έργο του Γκόγια στο Μουσείο Πράδο στη Μαδρίτη, τον περασμένο Οκτώβριο πέταξαν ντοματόσουπα στον πίνακα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στο Λονδίνο και άλειψαν πουρέ στο αριστούργημα «Θημωνιές» του Κλοντ Μονέ στο Μουσείο του Πότσνταμ, κοντά στο Βερολίνο. Η τελευταία τους δράση ήταν πριν από τρεις μέρες, όταν πέταξαν μαύρο υγρό σε έργο του Γκούσταβ Κλιμτ στη Βιέννη.

Ο Υπουργός Υποδομών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, αναφέρει επί του περιστατικού σε ανάρτησή του στο Twitter:

«Στο Μιλάνο, κάλυψαν ένα αυτοκίνητο-έργο του Andy Warhol με αλεύρι. Αυτοί οι κρετίνοι που μολύνουν τα ευρωπαϊκά μουσεία βανδαλίζοντας έργα τέχνης, ξεφτιλίζουν, παρενοχλούν και προκαλούν χάος, πραγματικά με έχουν εξοργίσει! Ας πληρώσουν τις ζημιές και ας περάσουν λίγο χρόνο εκεί που τους αξίζει».

{https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1593597752025714688}

Τελευταία τροποποίηση στις 17:29 - 18 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.