ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Αύξηση 64% στην αξία εξαγωγών ενέργειας προς την Κίνα

17:58 - 18 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Ρωσία: Αύξηση 64% στην αξία εξαγωγών ενέργειας προς την Κίνα
Αυξημένες κατά 64% σε αξία και κατά 10% σε όγκο ήταν φέτος οι εξαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία προς την Κίνα, καθώς η Μόσχα επιχειρεί να ανακατευθύνει τα φόρτια προς τις «φιλικές» χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι από τότε που η Δύση επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, οι εξαγωγές ενέργειας προς την Ευρώπη έχουν παρουσιάσει σημαντική πτώση. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Ρωσία επιχειρεί να προσελκύσει περισσότερο την Ασία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το μερίδιο των νομισμάτων από χώρες που η Ρωσία αποκαλεί φιλικές, αυξήθηκε κατά 31% στις συναλλαγές στην αγορά συναλλάγματος στη Ρωσία, ενώ το μερίδιο του ζεύγους νομισμάτων δολάριο ΗΠΑ / ρούβλι έπεσε στο ιστορικό χαμηλό τον Οκτώβριο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αλεξάντρ Νόβακ, δήλωσε σήμερα ότι όλες οι πληρωμές για τις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου προς την Κίνα μέσω του αγωγού φυσικού αερίου «Δύναμη της Σιβηρίας» γίνονται σε γιουάν και ρούβλια.

Παράλληλα, αυτή την εβδομάδα η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι οι προμήθειες φυσικού αερίου προς την Κίνα αυξήθηκαν και πως μειώθηκαν προς τις ευρωπαϊκές αγορές, χωρίς να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.