ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μουντιάλ Κατάρ: Οι Ιρανοί αποδοκίμασαν τον εθνικό ύμνο της χώρας

16:53 - 21 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Μουντιάλ Κατάρ: Οι Ιρανοί αποδοκίμασαν τον εθνικό ύμνο της χώρας
Οι παίκτες του Ιράν αρνήθηκαν να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο της χώρας του, την ώρα που ακούγονταν και έντονες αποδοκιμασίες από τις εξέδρες ενόψει του πρώτου τους αγώνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ σήμερα Δευτέρα (21/11) απέναντι στην Αγγλία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα τους.

Παίκτες και επιτελείο έμειναν ακίνητοι και ανέκφραστοι καθώς παιάνιζε ο ύμνος στο Διεθνές Στάδιο Χαλίφα, σε μια προφανή ένδειξη αλληλεγγύης στις διαδηλώσεις που κατακλύζουν τη χώρα πίσω στην πατρίδα.

Ταυτόχρονα, στις κερκίδες Ιρανοί και όχι μόνο αποδοκίμαζαν ηχηρά τον ύμνο, με αρκετούς να κρατούν πλακάτ και πανό που υποστηρίζουν τους διαδηλωτές.

{https://twitter.com/borzou/status/1594679955816083460}

Εδώ και περισσότερους από δύο μήνες το Ιράν έχει συνταράσσεται από αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις που πυροδοτήθηκαν από τον θάνατο της Μαχσά Αμινί που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία αφού συνελήφθη επειδή δεν φορούσε σωστά την χιτζάμπ.

Έκτοτε, πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά πορείες που ζητούν να σταματήσει η αυστηρή ερμηνεία των ισλαμικών νόμων στη χώρα και να ανατραπεί το καθεστώς του μουλά.

Αν και δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός, εκτιμάται ότι εκατοντάδες - αν όχι χιλιάδες - διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας σε μια ολοένα και πιο βίαιη καταστολή. Περισσότεροι από 15.000 διαδηλωτές φέρεται να έχουν τεθεί υπό κράτηση.

Η εθνική ομάδα του Ιράν έχει εκφράσει δημόσια την υποστήριξή της στους διαδηλωτές τις τελευταίες εβδομάδες, με τον αρχηγό Εχσάν Χατζισαφί να δηλώνει στη συνέντευξη Τύπου παραμονή του ματς: «Πριν από οτιδήποτε άλλο, θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου σε όλες τις οικογένειες των θυμάτων στο Ιράν.

Θα πρέπει να ξέρουν ότι είμαστε μαζί τους, τους στηρίζουμε και τους συμπονάμε».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:58 - 21 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.