ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωκοινοβούλιο: Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε στην έναρξη της Συνόδου Ολομέλειας

21:24 - 21 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Ευρωκοινοβούλιο: Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε στην έναρξη της Συνόδου Ολομέλειας
Με την Ευρώπη ν’ αγκομαχά, υπό το βάρος της ενεργειακής κρίσης και την επισιστική κρίση να βρίσκεται επί θύραις της ΕΕ, ελάχιστοι είναι αυτοί που περίμεναν ότι, εγκαινιάζοντας τη Σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η πρόεδρος Μετσόλα, θα ζητούσε την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών στο Αφγανιστάν και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν!

Με κάποια... καθυστέρηση η Πρόεδρος διαπίστωσε ότι, παρά τις αρχικές υποσχέσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών στο Αφγανιστάν, η πρόοδος πολλών ετών υποχωρεί, λέγοντας όμως ότι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι αφοσιωμένο στον λαό του Αφγανιστάν και όχι στους κυβερνήτες του.

Μέχρι να ανακτήσουν οι γυναίκες τη θέση που τους αξίζει στην κοινωνία, το Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να ενισχύει τη φωνή τους, είπε.

Με αφορμή τις θανατικές ποινές που επιβλήθηκαν σε συλληφθέντες διαδηλωτές στο Ιράν, η Πρόεδρος Μετσόλα προέτρεψε (sic) τις ιρανικές αρχές «να σταματήσουν, εδώ και τώρα».

Χαιρέτισε τις νέες κυρώσεις της ΕΕ και δήλωσε ότι ως απάντηση στην επιβολή κυρώσεων από το Ιράν σε ευρωβουλευτές, δεν θα υπάρξει άμεση επαφή μεταξύ του Κοινοβουλίου και των επίσημων ιρανών ομολόγων μέχρι νεοτέρας.

Τέλος, αποφεύγοντας να ζητήσει τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων κατά της τουρκικής επιθετικότητας, η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, περιορίσθηκε να αναφέρει ότι, οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Συρία και το Ιράκ μετά τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη στοιχίζουν περισσότερες ζωές και προκαλούν περισσότερες αιματοχυσίες και κάλεσε (sic) τις τουρκικές αρχές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τα διεθνή πρότυπα.

Kαι βέβαια τάχθηκε κατά της Ρωσίας και υπέρ της Ουκρανίας, ενθυμούμενη την 90ή επέτειο του Holodomor, του μεγάλου λιμού του 1932-33 κατά τον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι στην Ουκρανία λιμοκτονούσαν σκόπιμα από το σοβιετικό καθεστώς, για να συμπεράνει ότι 90 χρόνια αργότερα, οι Ουκρανοί πρέπει να πολεμήσουν ξανά για να διατηρήσουν τη ζωή, την ταυτότητα και την ελευθερία τους.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.