ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακτιβιστές έκλεισαν το εστιατόριο του Γκόρντον Ράμσεϊ στο Λονδίνο

17:12 - 22 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Ακτιβιστές έκλεισαν το εστιατόριο του Γκόρντον Ράμσεϊ στο Λονδίνο
Μετά τα διάφορα έργα τέχνης σε μουσεία ανά την Ευρώπη, ήρθε η σειρά του πασίγνωστου σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ να γίνει στόχος ακτιβιστών που προσπαθούν μέσα από διάφορες ενέργειες να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο απέναντι στην κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική καταστροφή.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Νοεμβρίου, ακτιβιστές κόλλησαν τα χέρια τους σε έργο του Γκόγια στο Μουσείο Πράδο στη Μαδρίτη, τον περασμένο Οκτώβριο πέταξαν ντοματόσουπα στον πίνακα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στο Λονδίνο και άλειψαν πουρέ στο αριστούργημα «Θημωνιές» του Κλοντ Μονέ στο Μουσείο του Πότσνταμ, κοντά στο Βερολίνο. Ακόμα πριν από λίγες μέρες πέταξαν μαύρο υγρό σε έργο του Γκούσταβ Κλιμτ στη Βιέννη, ενώ αλεύρωσαν και έργο του Άντι Γουόρχολ στο Μιλάνο.

Μετά λοιπόν από τα εκθέματα σειρά είχε ένα από τα εστιατόρια τριών αστέρων Michelin του Γκόρντον Ράμσεϊ στο Λονδίνο, όπου στις 19-20 Νοεμβρίου, μέλη της ομάδας Animal Rebellion κατάφεραν να το κλείσουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, το Σάββατο, τα μέλη της ακτιβιστικής οργάνωσης εισέβαλαν στο χώρο γύρω στις 6 το απόγευμα τοπική ώρα, κάθισαν σε δεσμευμένα τραπέζια και έβγαλαν εικονικά μενού που περιγράφουν το περιβαλλοντικό κόστος των τροφίμων στο μενού του εστιατορίου, όπως οι μπριζόλες και το μοσχαρίσιο κρέας.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η κίνηση είχε σκοπό να επιστήσει την προσοχή στην ανισότητα που αντιπροσωπεύουν τα ακριβά εστιατόρια. «Αυτό το εστιατόριο είναι το τέλειο παράδειγμα της ανισότητας που αντιμετωπίζουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή τη στιγμή», δήλωσε μία εκ των διαδηλωτών στον Guardian. «Ενώ ο Γκόρντον Ράμσεϊ σερβίρει φαγητό που κοστίζει τουλάχιστον 155 λίρες ανά άτομο, σε αυτήν την κρίση κόστους ζωής περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι βασίζονται στις τράπεζες τροφίμων».

animal rebellion

Η Animal Rebellion πιέζει για ένα σύστημα διατροφής με βάση τα φυτά, το οποίο σύμφωνα με την οργάνωση θα επιτρέψει σε εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους να τραφούν, χωρίς να βασίζεται σε «αναποτελεσματικές βιομηχανίες εκμετάλλευσης και εκτροφής ζώων».

Συνολικά, 14 διαδηλωτές ήταν παρόντες στη δράση που έλαβε χώρα στο Restaurant Gordon Ramsay. Η εμφάνισή τους ανάγκασε το εστιατόριο να κλείσει γύρω στις 8 το βράδυ τοπική ώρα, οπότε οι διαδηλωτές αποχώρησαν χωρίς να γίνουν συλλήψεις. Εκπρόσωπος της επιχείρησης ανέφερε ότι η διαμαρτυρία είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση των κρατήσεων και το κλείσιμο του εστιατορίου.

{https://twitter.com/TalkTV/status/1594614834787586048}

«Ο καθένας έχει δικαίωμα στις απόψεις και τις πεποιθήσεις του», είπε ο εκπρόσωπος. «Ωστόσο, το να μπεις με το ζόρι σε ένα εστιατόριο, να ενοχλείς το σκληρά εργαζόμενο προσωπικό που κάνει τη δουλειά του και να καταστρέφεις το βράδυ των επισκεπτών που περίμεναν μήνες για τις κρατήσεις τους αποτελεί βαθιά ασέβεια».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα από τα εστιατόρια του Ράμσεϊ γίνεται στόχος ακτιβιστών. Το 2007, διαδηλωτές από την PETA άφησαν κοπριά αλόγων μπροστά από το εστιατόριό του στο ξενοδοχείο Claridge's, ως αντίδραση στο διάσημο σεφ, ο οποίος μαγείρεψε κρέας αλόγου σε μια από τις τηλεοπτικές του εκπομπές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.