ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Υπηκοότητα πιο σύντομα και πιο εύκολα για τους μετανάστες

22:23 - 26 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Γερμανία: Υπηκοότητα πιο σύντομα και πιο εύκολα για τους μετανάστες
Η κυβέρνησης της Γερμανίας σκοπεύει να καταστήσει πιο εύκολη και πιο γρήγορη την απόκτηση γερμανικής υπηκοότητας, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

«Οι άνδρες και οι γυναίκες που ήρθαν στη Γερμανία τις τελευταίες δεκαετίες συνέβαλαν πολύ στο να γίνει η οικονομία μας όσο ισχυρή είναι σήμερα. Κάποιοι από αυτούς έχουν ζήσει στη Γερμανία γενιές και γενιές, έχουν παιδιά και εγγόνια», δήλωσε ο κ. Σολτς.

Από την πλευρά της, η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ διευκρίνισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει δικαίωμα πολιτογράφησης έπειτα από πέντε - αντί για οκτώ χρόνια, όπως ισχύει σήμερα. Η κυρία Φέζερ σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να επεκταθεί και η δυνατότητα απόκτησης διπλής υπηκοότητας. «Η συντόμευση των προθεσμιών αποτελεί κίνητρο για την ενσωμάτωση», δήλωσε.

Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) ωστόσο, επέκρινε τα σχέδια της κυβέρνησης. «Η διαπραγμάτευση της γερμανικής υπηκοότητας δεν προωθεί την ενσωμάτωση, αλλά εξυπηρετεί ακριβώς τον αντίθετο στόχο και θα προκαλέσει επιπλέον προβλήματα προσελκύοντας παράνομη μετανάστευση», δήλωσε ο επικεφαλής των βουλευτών της Χριστιανοικοινωνικής Ένωσης (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ στην BILD.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.