ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fed: Ο Πάουελ ετοιμάζεται για επιβράδυνση των αυξήσεων επιτοκίων

11:06 - 28 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Fed: Ο Πάουελ ετοιμάζεται για επιβράδυνση των αυξήσεων επιτοκίων
Θετικά μηνύματα για την έναρξη της επιβράδυνσης του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων από τον επόμενο μήνα, αναμένεται να στείλει αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, τονίζοντας ωστόσο ότι η «μάχη» με τον πληθωρισμό δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, o Πάουελ έχει προγραμματίσει αυτή την εβδομάδα να εκφωνήσει ομιλία επικεντρωμένη στην αγορά εργασίας, σε εκδήλωση την Τετάρτη που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, εκεί ο Πάουελ θα επαναλάβει στους συναδέλφους αξιωματούχους της Fed ότι θα αυξήσουν το επιτόκιο κατά 50 μονάδες βάσης στην τελευταία τους συνεδρίαση του έτους στις 13-14 Δεκεμβρίου.

«Πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει την ομιλία για να είναι hawkish και να περιγράψει τις διαστάσεις της ανισορροπίας στην αγορά εργασίας», δήλωσε η Τζούλια Κορονάδο, της MacroPolicy Perspectives. Ο Πάουελ θα μπορούσε να χαρακτηρίσει αυτή τη δυναμική της αγοράς εργασίας ως «ένα λόγο για τον οποίο πρέπει να δεσμευτούν σε μια αυστηρή πολιτική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», τόνισε η ίδια. 

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης τον επόμενο μήνα με τα επιτόκια να κορυφώνονται περίπου στο 5% το επόμενο έτος από το τρέχον εύρος τιμών 3,75% με 4%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.