ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Και τρίτος φάκελος με εκρηκτικό μηχανισμό- Σε αεροπορική βάση

12:37 - 01 Δεκ 2022 | Ειδήσεις
Ισπανία: Και τρίτος φάκελος με εκρηκτικό μηχανισμό- Σε αεροπορική βάση
Συναγερμός έχει σημάνει στις ισπανικές Αρχές, καθώς εντοπίστηκε και τρίτος φάκελος με εκρηκτικό μηχανισμό, αυτή τη φορά στην αεροπορική βάση Τορεχόν ντε Αρντόθ έξω από τη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με την El Mundo, το ύποπτο πακέτο εντοπίστηκε από τα συστήματα ασφαλείας 3-4 τα ξημερώματα της Πέμπτης (1/12). Αφού πέρασε από ακτίνες Χ διαπιστώθηκε ότι το πακέτο μπορεί να περιείχε κάποιου είδους ύποπτο μηχανισμό και ειδοποιήθηκαν η Πολιτική Προστασία και η Αστυνομία.

Το Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε το γεγονός, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρξαν ζημιές ή τραυματισμοί.

Το νέο πακέτο έρχεται μετά τα δύο που εντοπίστηκαν την Τετάρτη. Το ένα εστάλη στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη με παραλήπτη τον πρεσβευτή και μάλιστα εξερράγη τραυματίζοντας ελαφρά εργαζόμενο στο χέρι, ο οποίος νοσηλεύτηκε και έκτοτε έχει πάρει εξιτήριο.

Μετά την έκρηξη αυτής της παγιδευμένης επιστολής, το Κίεβο ζήτησε να «ενισχυθεί η ασφάλεια» σε όλες τις πρεσβείες του.

Μερικές ώρες αργότερα, εντοπίστηκε άλλο ένα ύποπτο πακέτο στην έδρα του εργοστασίου παραγωγής όπλων Instalaza στη Σαραγόσα.

Πυροτεχνουργοί της αστυνομίας «προκάλεσαν ελεγχόμενη έκρηξη», δήλωσε πηγή του ισπανικού Υπουργείου Εσωτερικών, συμπληρώνοντας ότι οι ερευνητές εξετάζουν τον εκρηκτικό μηχανισμό και αν υπάρχει σχέση μεταξύ αυτού του περιστατικού και εκείνου που σημειώθηκε το πρωί στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.