ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος πρόεδρος της Fed στο Σικάγο ο Austan Goolsbee

23:34 - 01 Δεκ 2022 | Ειδήσεις
Νέος πρόεδρος της Fed στο Σικάγο ο Austan Goolsbee
Η ομοσπονδιακή τράπεζα του Σικάγο όρισε έναν κορυφαίο πρώην οικονομικό σύμβουλο της κυβέρνησης Ομπάμα ως τον επόμενο πρόεδρό της, στον τελευταίο ανασχηματισμό των ανώτατων βαθμίδων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve).

Ο Austan Goolsbee, ο οποίος προηγουμένως διετέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων του Λευκού Οίκου την περίοδο 2010-2011, θα αντικαταστήσει τον Charles Evans, ο οποίος συνταξιοδοτείται μετά από 15ετή θητεία στο τιμόνι της Fed στο Σικάγο.

Ο Evans, ο οποίος προσχώρησε στη Fed στο Σικάγο το 1991, υποστήριξε πρόσφατα την επιβράδυνση της ραγδαίας αύξησης των επιτοκίων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα, εγείροντας ανησυχίες για την υπερβολική αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής από τη Fed.

Ο Goolsbee, ο οποίος είναι καθηγητής στο Booth School of Business του Πανεπιστημίου του Σικάγο, θα ενταχθεί στη Fed σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς αντιμετωπίζει το χειρότερο πρόβλημα πληθωρισμού των τελευταίων δεκαετιών. Με την ανάληψη των καθηκόντων του στις αρχές του επόμενου έτους, θα είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) για τη χάραξη πολιτικής.

«Η ομοσπονδιακή τράπεζα του Σικάγο ήταν πάντα ένα από τα “κοσμήματα” του συστήματος της Fed και η περιφέρεια που εκπροσωπεί είναι η “ραχοκοκαλιά” της αμερικανικής οικονομίας», δήλωσε ο Goolsbee και πρόσθεσε: «Αυτοί είναι δύσκολοι, πρωτόγνωροι καιροί για την οικονομία. Η τράπεζα έχει σημαντικό ρόλο να παίξει βοηθώντας την περιφέρεια να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να ευδοκιμήσει στο μέλλον».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.