ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Σε χαμηλό 6μηνου ο δείκτης δραστηριότητας υπηρεσιών

10:18 - 05 Δεκ 2022 | Ειδήσεις
Κίνα: Σε χαμηλό 6μηνου ο δείκτης δραστηριότητας υπηρεσιών
Ο δείκτης Caixin/S&P Global Services Purchasing Managers' Index της Κίνας για τον Νοέμβριο έφτασε στο 46,7, αντιπροσωπεύοντας τη χαμηλότερη ένδειξη των τελευταίων έξι μηνών.

Η εκτύπωση σηματοδοτεί επίσης τον τρίτο συνεχόμενο μήνα συρρίκνωσης της παραγωγής και των νέων εργασιών, αφού η ανάγνωση του Οκτωβρίου έφτασε στο 48,4, ενώ η εκτύπωση του Σεπτεμβρίου ήταν 49,3.

Οι μετρήσεις PMI είναι διαδοχικές και αντιπροσωπεύουν μηνιαίες αλλαγές στη δραστηριότητα των εργοστασίων. Το όριο των 50 μονάδων διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

«Ο ρυθμός μείωσης ήταν σταθερός συνολικά, αλλά παρέμεινε πιο αδύναμος από τις πτώσεις που παρατηρήθηκαν κατά το προηγούμενο μεγάλο κύμα κρουσμάτων Covid-19 από τον Μάρτιο έως τον Μάιο», σημειώνει η Caixin.

«Οι προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 εν μέσω μιας αξιοσημείωτης αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, επηρέασαν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του τομέα των υπηρεσιών και τη ζήτηση των πελατών σε ολόκληρη την Κίνα τον Νοέμβριο», πρόσθεσε.

Ο επίσημος μη μεταποιητικός PMI της Κίνας που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα ήταν 46,7, ο χαμηλότερος από τον Απρίλιο του 2022.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.