ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουκρανία: Η Ρωσία ετοιμάζεται για έναν παρατεταμένο πόλεμο

17:10 - 15 Δεκ 2022 | Ειδήσεις
Ουκρανία: Η Ρωσία ετοιμάζεται για έναν παρατεταμένο πόλεμο
Για έναν «μακρύ πόλεμο» ετοιμάζεται η Ρωσία στην Ουκρανία, επιχειρώντας να κατακτήσει ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε σήμερα (15/12) Ουκρανός υψηλόβαθμος στρατιωτικός.

Πιο συγκεκριμένα, ο ταξίαρχος Ολέξιι Γκρόμοφ δήλωσε σε στρατιωτική ενημέρωση πως, παρά το ότι δεν περιμένει ότι η Μόσχα θα εξαπολύσει επίθεση από τη Λευκορωσία, η Ρωσία εκπαιδεύει νέα στρατεύματα στο έδαφος της γειτονικής της χώρας και έχει μεταφέρει εκεί στρατιωτικά αεροσκάφη.

«Το Κρεμλίνο επιδιώκει να μετατρέψει τη σύγκρουση σε μια παρατεταμένη ένοπλη αντιπαράθεση», είπε ο Γκρόμοφ, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ποιος μπορεί να είναι ο στόχος του Κρεμλίνου με την παράταση του πολέμου που διαρκεί ήδη σχεδόν δέκα μήνες.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου της Ουκρανίας δήλωσε πως η κύρια εστίαση της Μόσχας τώρα είναι στις ανατολικές πόλεις Μπαχμούτ και Αβντίιφκα, αλλά πως οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη Χερσώνα καθημερινά και προσπαθούν να αποκτήσουν μεγαλύτερο πάτημα στη νοτιοανατολική περιοχή της Ζαπορίζια.

«Καταλαβαίνουν ότι αν δεν εκτείνουν το μέτωπο τώρα, τότε αυτός ο χειμώνας θα είναι γι΄αυτούς μια καταστροφή», δήλωσε ο Αντρίι Γέρμακ, επικεφαλής του γραφείου της ουκρανικής προεδρίας.

«Θα υπάρξει μια συνολική κατάπαυση του πυρός μόνο όταν ούτε ένας κατακτητής δεν θα παραμένει στη γη μας», είπε ο ίδιος, ενώ ο Γκρόμοφ σημείωσε ότι η Ρωσία ενισχύει από τα μέσα Οκτωβρίου τη στρατιωτική παρουσία της στη Λευκορωσία, όπου εκπαιδεύει νέες μονάδες και αποκαθιστά τη μάχιμη ικανότητα παλαιών μονάδων και πως μετακίνησε στρατιωτικά αεροσκάφη στο έδαφος της συμμαχικής της χώρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.