ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Επιστρατεύονται στρατιώτες και δημόσιοι υπάλληλοι για να αντικαταστήσουν απεργούς

20:22 - 18 Δεκ 2022 | Ειδήσεις
Βρετανία: Επιστρατεύονται στρατιώτες και δημόσιοι υπάλληλοι για να αντικαταστήσουν απεργούς
Περίπου 1.200 μέλη του στρατού και 1.000 δημόσιοι υπάλληλοι πρόκειται να επιστρατευτούν για να καλύψουν το προσωπικό των ασθενοφόρων και της συνοριακής αστυνομίας που σκοπεύει να απεργήσει τα Χριστούγεννα.

Η κυβέρνηση λέει ότι το προσωπικό θα καλύψει τα κενά που θα προκύψουν και έτσι θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι υπηρεσίες πρώτης γραμμής.

Περίπου 10.000 μέλη του προσωπικού ασθενοφόρων στην Αγγλία και την Ουαλία θα απεργήσουν στις 21 και 28 Δεκεμβρίου, εκφράζοντας τη διαφωνία τους για τις αμοιβές.

Τα συνδικάτα λένε ότι το στρατιωτικό προσωπικό δεν είναι «επαρκώς εκπαιδευμένο» για να αναλάβει ρόλους ασθενοφόρου.

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας Στιβ Μπάρκλεϊ είπε ότι η «νούμερο ένα προτεραιότητά του» είναι να κρατά τους ασθενείς ασφαλείς.

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων έχει εκφράσει την αντίθεσή του στη θεώρηση των στρατιωτών ως πρώτη επιλογή όταν πρόκειται για την κάλυψη της απεργίας.

Μιλώντας στην Sunday Telegraph, ο αρχηγός του επιτελείου άμυνας, ναύαρχος Σερ Τόνι Ράντακιν, δήλωσε: «Δεν έχουμε πλεονάζουσα ικανότητα. Είμαστε απασχολημένοι και κάνουμε πολλά πράγματα για λογαριασμό του έθνους, πρέπει να επικεντρωθούμε στον πρωταρχικό μας ρόλο».

Η κυβέρνηση της Ουαλίας είπε ότι δεν θα ζητηθεί από τον στρατό να οδηγεί ασθενοφόρα στην Ουαλία.

Η συντονισμένη απεργία προκηρύχθηκε από τα τρία κύρια συνδικάτα ασθενοφόρων - Unison, GMB και Unite.

Αναμένεται εορταστικό ταξιδιωτικό… χάος

Την ίδια ώρα, το βασικό συνδικάτο που εκπροσωπεί το προσωπικό της συνοριακής αστυνομίας πρόκειται να απεργήσει για οκτώ ημέρες, από τις 23 ως τις 31 Δεκεμβρίου, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε όσους πρόκειται να ταξιδέψουν μέσα στις γιορτές.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι δημόσιοι υπάλληλοι θα συνδράμουν το στρατιωτικό προσωπικό που θα αναλάβει να «ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα για τους ταξιδιώτες», ελέγχοντας έγγραφα και διαβατήρια.

Περίπου 1.000 μέλη της συνοριακής αστυνομίας που εργάζονται στον έλεγχο διαβατηρίων θα απεργήσουν στις 23-26 και στις 28-31 Δεκεμβρίου στα αεροδρόμια του Μπέρμιγχαμ, του Κάρντιφ, της Γλασκώβης, στο Γκάτγουικ, το Χίθροου και στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, καθώς και στο λιμάνι του Νιουχέιβεν, στο ανατολικό Σάσεξ της Αγγλίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.