ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκόσμιο Κύπελλο: Πρωταθλήτρια στα πέναλτι σε συγκλονιστικό τελικό η Αργεντινή

21:18 - 18 Δεκ 2022 | Ειδήσεις
Παγκόσμιο Κύπελλο: Πρωταθλήτρια στα πέναλτι σε συγκλονιστικό τελικό η Αργεντινή
Το 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της κατέκτησε την Κυριακή (18/12) η Αργεντινή, καθώς σε έναν συγκλονιστικό τελικό στο Κατάρ επικράτησε 4-2 στα πέναλτι της Γαλλίας.

Η εξέλιξη του σπουδαίου ματς ήταν συγκλονιστική, καθώς η «αλμπισελέστε» προηγήθηκε με την εύστοχη εκτέλεση του Μέσι στο 23ο λεπτό, ενώ στο 36’ ο Ντι Μαρία διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Λιονέλ Σκαλόνι.

Παρόλα αυτά, η Γαλλία, και ειδικά ο Εμπαπέ, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν μείωσε σε 2-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 80ο λεπτό και μέσα σε δύο λεπτά σκόραρε εκ νέου, φέρνοντας τα ματς στα ίσα.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου η Αργεντινή πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τον Μέσι να σκοράρει ξανά στο 108’.

Κι όμως, ο Εμπαπέ ολοκλήρωσε το χατ τρικ του με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 118’, με το 3-3 να διατηρείται μέχρι το φινάλε και της παράτασης και τον τίτλο να κρίνεται στα πέναλτι.

Εκεί οι Αργεντινοί έκαναν το απόλυτο ευστοχώντας τέσσερις φορές με τους Μέσι, Ντιμπάλα, Παρέδες και Μοντιέλ, ενώ για τους Γάλλους ευστόχησε πρώτος ο Εμπαπέ, αλλά ο Κομάν είδε τον Μαρτίνες να τον νικά, ενώ ο Τσουαμενί σούταρε άουτ, με τον Κολό Μουανί να ευστοχεί πριν ο Μοντιέλ «σφραγίσει» τον τίτλο, χωρίς να χρειαστεί πέμπτη εκτέλεση.

Κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο... πρωταθλητής κόσμου, πια,  Λιονέλ Μέσι, ενώ το Χρυσό Παπούτσι ως πρώτος σκόρερ με 8 τέρματα παρέλαβε ο ηττημένος Κιλιάν Εμπαπέ.
Τελευταία τροποποίηση στις 22:39 - 18 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.