ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων Covid-19

13:03 - 19 Δεκ 2022 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων Covid-19
Καλύτερη προστασία φαίνεται να έχουν οι ενήλικες που έλαβαν τις επικαιροποιημένες αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου έναντι του Sars-CoV-2 από σοβαρές ασθένειες συγκριτικά με τους ανεμβολίαστους, σύμφωνα με τα νέα ομοσπονδιακά στοιχεία των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ερευνητές, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε πόσο καιρό θα διαρκέσει η προστασία από την επικαιροποιημένη αναμνηστική δόση, ωστόσο ο αριθμός κρουσμάτων Covid αναμένεται να αυξηθεί μέχρι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Ιδιαίτερα, δύο εκθέσεις που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δίνουν την πρώτη λεπτομερή εικόνα στο κατά πόσο οι ενημερωμένες αναμνηστικές δόσεις Pfizer και Moderna προστατεύουν από σοβαρή νόσηση.

Σύμφωνα με τις έρευνες, το ποσοστό των Αμερικανών πολιτών που έλαβαν την ενισχυμένη δόση του εμβολίου, ήταν μόλις το 14% των ατόμων που πληρούσαν τις προϋποθέσεις — ηλικίας 5 και άνω.

Τα κρούσματα της νόσου Covid-19 ξεπερνούν κατά μέσο όρο τις 66.000 ανά ημέρα για πρώτη φορά από τα μέσα Σεπτεμβρίου και οι θάνατοι ανέρχονται κατά μέσο όρο σε περίπου 400 ανά ημέρα τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με τα CDC. Περισσότεροι από 40.000 ασθενείς νοσηλεύονται με νόσο covid-19, με περισσότερους από 9.000 ασθενείς να εισάγονται καθημερινά στα νοσοκομεία. Την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, υπήρχαν διπλάσια κρούσματα covid-19 και περίπου 70.000 άνθρωποι νοσηλεύονταν, με θανάτους κατά μέσο όρο περίπου 1.300 την ημέρα.

Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα για το αναμνηστικό εμβόλιο

Η Jeanne Marrazzo, διευθύντρια λοιμωδών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Birmingham, δήλωσε ότι τα νέα δεδομένα των CDC για την αποτελεσματικότητα του αναμνηστικού εμβολιασμού είναι ενθαρρυντικά και αναφέρει ότι ήταν εξαιρετικό το γεγονός ότι και οι δύο μελέτες μπορούσαν να δείξουν ένα σημαντικό αποτέλεσμα τόσο γρήγορα, δεδομένου ότι το εμβόλιο δεν ήταν καν διαθέσιμο μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Τα δεδομένα των CDC τον περασμένο μήνα έδειξαν ότι οι Αμερικανοί που είχαν λάβει τα επικαιροποιημένα εμβόλια είχαν καλύτερη προστασία από τη συμπτωματική λοίμωξη από τον κορονοϊό συγκριτικά με εκείνους που δεν είχαν.

Για άτομα 65 ετών και άνω που έχουν λάβει την ενημερωμένη αναμνηστική δόση, υπάρχει σημαντική πρόσθετη προστασία από σοβαρές ασθένειες και νοσηλεία, δήλωσε η Link-Gelles.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.