ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα- Κορονοϊός: Εκατομμύρια μολύνσεις σε 20 ημέρες- Φόβοι για μετάλλαξη

19:39 - 25 Δεκ 2022 | Ειδήσεις
Κίνα- Κορονοϊός: Εκατομμύρια μολύνσεις σε 20 ημέρες- Φόβοι για μετάλλαξη
Έντονη ανησυχία επικρατεί παγκοσμίως για τη νέα έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στην Κίνα. Οι Financial Times μετέδωσαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το 18% του κινεζικού πληθυσμού, μολύνθηκε με Covid-19 μόνο τις πρώτες 20 ημέρες του Δεκεμβρίου!

Το Πεκίνο υπέκυψε στις αντιδράσεις και κατάργησε τα δρακόντεια μέτρα zero Covid, αλλά υπάρχει και πάλι σοβαρό πρόβλημα.

Ο Sun Yang, κορυφαίος αξιωματούχος του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανακοίνωσε πως μόνο την περασμένη Τρίτη μολύνθηκαν με κορονοϊό 37 εκατομμύρια άνθρωποι.

Βέβαια, οι αρχές δεν επιβεβαιώνουν τα παραπάνω νούμερα.

Σύμφωνα με την κινεζική Εθνική Επιτροπή Υγείας, τα κρούσματα τις πρώτες 20 ημέρες του Δεκεμβρίου ήταν μόλις… 62.592 και όχι εκατομμύρια όπως αναφέρουν δυτικά δημοσιεύματα (FT, Bloomberg κ.ά.).

Σημειώνεται ότι αρχής γενομένης από την περασμένη εβδομάδα, η Κίνα έχει σταματήσει δημόσια να καταγράφει τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων αφού οι Αρχές περιόρισαν και τα σχετικά test.

Η Ουάσιγκτον και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητούν από το Πεκίνο να αρχίσει να δίνει προς τα έξω με διαφάνεια περισσότερες πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων, τις νοσηλείες στα νοσοκομεία, τους θανάτους κ.ά., όπως κάνουν άλλωστε πολλές άλλες χώρες.

Κίνδυνος μετάλλαξης

Τα παραπάνω δημιουργούν ανησυχία για το ενδεχόμενο να προκύψει μία νέα μετάλλαξη του ιού.

«Η Κίνα έχει πολύ μεγάλο πληθυσμό και υπάρχει περιορισμένη ανοσία. Και αυτό φαίνεται να είναι το σκηνικό στο οποίο μπορεί να δούμε έκρηξη μιας νέας παραλλαγής», δήλωσε ο δρ Στιούαρτ Κάμπελ Ρέι, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

«Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει», λένε οι επιστήμονες, αλλά ξεκάθαρα «η πανδημία δεν έχει τελειώσει».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:25 - 25 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.