ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλος το ρωσικό πετρέλαιο στις χώρες που επέβαλαν πλαφόν

20:17 - 27 Δεκ 2022 | Ειδήσεις
Τέλος το ρωσικό πετρέλαιο στις χώρες που επέβαλαν πλαφόν
Τις εξαγωγές προϊόντων πετρελαίου στις χώρες που επέβαλαν ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο απαγορεύει η Μόσχα, σύμφωνα με διάταγμα που υπέγραψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το διάταγμα θα τεθεί σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου 2023 μέχρι την 1η Ιουλίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου, η Ε.Ε., τα κράτη μέλη της G7 και η Αυστραλία συμφώνησαν στην επιβολή ορίου τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο, που όρισαν στα 60 δολάρια το βαρέλι.

Σημειώνεται ότι οι εξαγωγές αργού πετρελαίου θα απαγορευτούν από την 1η Φεβρουαρίου, αλλά η ημερομηνία για την απαγόρευση των προϊόντων πετρελαίου θα καθοριστεί από τη ρωσική κυβέρνηση και μπορεί να είναι μετά την 1η Φεβρουαρίου.

Το διάταγμα περιλαμβάνει μια ρήτρα που επιτρέπει στον Βλαντίμιρ Πούτιν να ακυρώσει την απαγόρευση σε ειδικές περιπτώσεις.

Όπως αναφέρει το ρωσικό διάταγμα, «απαγορεύονται οι προμήθειες ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου σε ξένα νομικά και φυσικά πρόσωπα, εφόσον οι συμβάσεις για τις προμήθειες αυτές προβλέπουν άμεσα ή έμμεσα τη χρήση μηχανισμού καθορισμού ανώτατου ορίου τιμών. Η απαγόρευση ισχύει σε όλα τα στάδια των παραδόσεων μέχρι τον τελικό αγοραστή».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:37 - 27 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.