ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιράν: Ποδοσφαιριστές συνελήφθησαν λόγω κατανάλωσης αλκοόλ σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι

16:20 - 01 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Ιράν: Ποδοσφαιριστές συνελήφθησαν λόγω κατανάλωσης αλκοόλ σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για εν ενεργεία αλλά και βετεράνους παίκτες κορυφαίας ομάδας της Τεχεράνης

Οι αστυνομικές αρχές του Ιράν συνέλαβαν κάποιους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές,  των οποίων η ταυτότητα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστη, σε ένα Πρωτοχρονιάτικο πάρτι για κατανάλωση αλκοόλ, πράγμα που απαγορεύεται ρητά από το Ισλάμ.

Οι εξωγαμιαίες σχέσεις όπως και η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύονται με βάση τη νομοθεσία του Ισλάμ. Οι κοινωνικοί περιορισμοί είναι μεταξύ των θεμάτων που προκάλεσαν αναταραχές τους τελευταίους μήνες, σε συνδυασμό με τη θανάτωση της Μάχσα Αμίνι, λόγω του ότι η χιτζάμπ δεν κάλυπτε τα μαλλιά της.

Το πρακτορείο ειδήσεων Τasnim αναφέρει ότι αρκετοί εν ενεργεία αλλά και βετεράνοι παίκτες μιας κορυφαίας ομάδας της Τεχεράνης, που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή, συνελήφθησαν στο συγκεκριμένο πάρτι, στα Ανατολικά της πρωτεύουσας.
Κάποιοι από τους παίκτες ήταν σε περίεργη κατάσταση λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ αναφέρει το Tasnim, χωρίς να δίνει περαιτέρω πληροφορίες.

Το πρακτορείο ειδήσεων YJC αναφέρει ότι η μάζωξη πραγματοποιήθηκε λόγω γενεθλίων, και πρόσθεσε ότι όσοι συνελήφθησαν αφέθηκαν ελεύθεροι εκτός από ένα άτομο που δεν είναι ποδοσφαιριστής. Το πρακτορείο ειδήσεων Fars αναφέρει ότι φτιάχτηκε δικογραφία για όσους συνελήφθησαν και ότι θα ανακοινωθούν αργότερα λεπτομέρειες. 

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα επί του περιστατικού, αναφέρει το Reuters.

{https://twitter.com/IranIntl_En/status/1609479618175574016}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.