ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ορκίστηκε Πρόεδρος της Βραζιλίας ο Λούλα- Οι προσδοκίες

21:41 - 01 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Ορκίστηκε Πρόεδρος της Βραζιλίας ο Λούλα- Οι προσδοκίες
Κάτω από «δρακόντεια» μέτρα προστασίας ο Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ορκίστηκε ως Πρόεδρος της Βραζιλίας, για τρίτη φορά έπειτα από τις δυο προηγούμενες θητείες του (2003-2010), με την κεντροαριστερά να έρχεται ξανά στο προσκήνιο στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν την ορκομωσία συνελήφθη άνδρας που είχε στην κατοχή του μαχαίρι και εκρηκτικά. Το κλίμα στη χώρα είναι έκρυθμο καθώς υπάρχουν φόβοι ότι οπαδοί του απερχόμενου Προέδρου Σάϊχ Μπολσονάρου, θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν επεισόδια.

Ήδη πριν από λίγες ημέρες συνελήφθησαν υποστηρικτές του για απόπειρα πραξικοπήματος ενάντια στο νέο Πρόεδρο της χώρας. 

Μετά την ορκομωσία του στο Προεδρικό Μέγαρο, διέσχισε μέσα σε μια Rolls Royce μια διαδρομή μέχρι το Πλανάλτο, την ίδια στιγμή που 30.000 υποστηρικτές του βρίσκονταν στους δρόμους της Μπραζίλια για να πανηγυρίσουν για τη στιγμή.

Στην τρίτη του θητεία αντιμετωπίζει την τρομακτική πρόκληση της βελτίωσης της στάσιμης οικονομίας της Βραζιλίας, ενώ παράλληλα θα κληθεί να ενώσει μια χώρα που έχει πολωθεί οδυνηρά επί των ημερών του Μπολσονάρου.

«Πολλά περιμένουμε από τον Λούλα. Θα έχει τη δύσκολη αποστολή να αποκαταστήσει την κανονικότητα και την προβλεψιμότητα στη Βραζιλία και πάνω από όλα να προσφέρει γρήγορα αποτελέσματα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της», δήλωσε ο Κρεομάρ ντε Σόουζα, διευθυντής του Dharma Political.

Η Βραζιλία επιστρέφει στην παγκόσμια σκηνή λέει ο Σταϊνμάιερ

Ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δήλωσε ότι η Βραζιλία ανακτά το μερίδιό της ως ένας βασικός διεθνής παράγοντας τόσο σε θέματα οικονομίας όσο και σε θέματα κλίματος. «Χαίρομαι που η Βραζιλία επιστρέφει στην παγκόσμια σκηνή», δήλωσε ο Σταϊνμάγερ, λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του νέου προέδρου.

«Χρειαζόμαστε τη Βραζιλία. Χρειαζόμαστε την πολιτική ηγεσία της Βραζιλίας που θα διαδραματίσει ρόλο όχι μόνο στην οικονομική συνεργασία, αλλά και στην προστασία του παγκόσμιου κλίματος», συμπλήρωσε.

Ο Σταϊνμάιερ δήλωσε χαρούμενος που είδε ότι ο Λούλα είναι πρόθυμος να παίξει αυτόν ακριβώς τον ρόλο με τη Βραζιλία, σημειώνοντας ότι ελπίζει ότι η διεθνής συνεργασία δεν θα προέλθει μόνο από το Βερολίνο. Η Γερμανία πρόκειται να ξεκινήσει με μια αρχική δωρεά 35 εκατομμυρίων ευρώ στο Amazon Fund για την προστασία του τροπικού δάσους. Αυτά τα κεφάλαια είχαν παγώσει υπό την ακροδεξιά κυβέρνηση του πρώην προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου.

«Είναι σημαντικό για όλους μας να διατηρήσουμε τους πράσινους πνεύμονες της γης, τα τροπικά δάση του Αμαζονίου», κατέληξε ο Σταϊνμάιερ.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:56 - 01 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.