ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο κόσμος αποχαιρετά τον Πελέ-Live εικόνα από το λαϊκό προσκύνημα

16:30 - 02 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Ο κόσμος αποχαιρετά τον Πελέ-Live εικόνα από το λαϊκό προσκύνημα
Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται από το μεσημέρι της Δευτέρας (2/1) και για 24 ώρες η σορός του Πελέ, στο γήπεδο της Σάντος με τη φανέλα της οποίας μεγαλούργησε.

Ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 82 ετών έπειτα από μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, με πλήθος κόσμου να συρρέει στο Vila Belmiro για να τον αποχαιρετήσει.

«Ο Πελέ αφήνει εκατομμύρια οπαδούς της Σάντος σε όλη τη χώρα μας. Ήταν ο δημιουργός του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου», είπε ένας από τους οπαδούς που περίμεναν από νωρίς έξω από το γήπεδο.

Η σορός του Πελέ έφτασε εν μέσω πυροτεχνημάτων στην πόλη Σάντος τα ξημερώματα της Δευτέρας από το νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν του Σάο Πάολο.

Την Τρίτη, πομπή που θα μεταφέρει το φέρετρό του θα περάσει από τους δρόμους της Σάντος, καταλήγοντας στο νεκροταφείο της Νεκρόπολης του Οικουμενικού Μνημείου, όπου θα κηδευτεί σε ιδιωτική τελετή.

Το γραφείο Τύπου της Σάντος είπε ότι περίπου 5.000 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο είχαν διαπιστευθεί για να καλύψουν το «αντίο» στον μοναδικό άνδρα που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο τρεις φορές ως παίκτης, ο οποίος σημείωσε επίσης περισσότερα από 1.000 γκολ για τη βραζιλιάνικη ομάδα.

Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται έξω από το γήπεδο την Κυριακή, βγάζοντας φωτογραφίες δίπλα σε ένα άγαλμα του Πελέ.

Πλανόδιοι πωλητές πουλούν φανέλες της Σάντος και της Βραζιλίας με το όνομά του, ενώ μέσα στο γήπεδο υπάρχουν αναρτημένα πανό που αναφέρουν μεταξύ άλλων «Ζήτω ο Βασιλιάς» και «Ο μόνος άνθρωπος που σταματά έναν πόλεμο».

Σπουδαίες προσωπικότητες της πολιτικής, ποδοσφαιρικής και όχι μόνο σκηνής αναμένεται να δώσουν το παρών, ενώ η στρατιωτική αστυνομία της πολιτείας του Σάο Πάολο ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ετοίμασε μια ειδική επιχείρηση που ονομάζεται «Επιχείρηση Βασιλιάς Πελέ» για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης.

Δείτε LIVE εικόνα από το λαϊκό προσκύνημα:

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:34 - 02 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.