ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέμπτος διαδοχικός μήνας συρρίκνωσης της κινεζικής μεταποίησης

09:41 - 03 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Πέμπτος διαδοχικός μήνας συρρίκνωσης της κινεζικής μεταποίησης
Νέα συρρίκνωση παρουσίασε τον Δεκέμβριο η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας, σε μια περίοδο που η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε συνεχείς διαταραχές εξαιτίας των αυξανόμενων λοιμώξεων του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Financial Times, μια έρευνα για τις συνθήκες του κλάδου που δημοσίευσε η Caixin έδειξε ότι ο δείκτης υπευθύνων αγορών για τον περασμένο μήνα έπεσε στο 49,0 από 49,4 τον Νοέμβριο.

Η πτώση ευθυγραμμίζεται και με τον επίσημο PMI της Κίνας που κυκλοφόρησε το Σαββατοκύριακο, ο οποίος δείχνει εξίσου άσχημες συνθήκες για τα εργοστάσια τον τελευταίο μήνα του έτους.

«Και οι δύο PMI ήταν πιο αδύναμοι από τις μετρήσεις του Απριλίου, όταν η Σαγκάη και μερικές άλλες μεγάλες πόλεις τέθηκαν σε αυστηρό lockdown, καταγράφοντας τις χειρότερες τιμές τους από την κορύφωση της αρχικής επιδημίας στις αρχές του 2020», έγραψαν αναλυτές της Nomura σε σημείωμα.

«Ένα μεγάλο κύμα μολύνσεων από την Covid έχει σαρώσει τη χώρα από τις αρχές Δεκεμβρίου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα μια απότομη διακοπή της κινητικότητας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας», ανέφεραν.

Ο Δεκέμβριος σηματοδότησε τον πέμπτο διαδοχικό μήνα πτώσης για τον Caixin PMI.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.