ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπεγράφη Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ

19:59 - 04 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Υπεγράφη Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ
Υπεγράφη την Πέμπτη (29/12/22) το πρώτο Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΔΑΣ) για το έτος 2023, μεταξύ της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου και των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), στο στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς.

Πιο συγκεκριμένα, και όπως τονίζει σχετική ανακοίνωση, το ΠΔΑΣ υπέγραψαν από πλευράς Εθνικής Φρουράς, ο διευθυντής Δ΄ κλάδου του ΓΕΕΦ, συνταγματάρχης Λούκας Χατζηκωνστάντας και από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, ο ακόλουθος άμυνας (ΑΚΑΜ) των ΗΠΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία (ΚΔ), συνταγματάρχης Roger Bowman.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Πρόγραμμα περιλαμβάνει αριθμό δράσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τόσο στην Κύπρο όσο και στις ΗΠΑ με τις οποίες ενισχύεται περαιτέρω η διμερής στρατιωτική συνεργασία.

Παράλληλα, αποτελεί επιβεβαίωση της σταθερής αναβάθμισης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα κατά το 2022.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της υπογραφής του προγράμματος, την Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2023, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, συναντήθηκε στο Στρατηγείο του ΓΕΕΦ, με τον ΑΚΑΜ των ΗΠΑ, συνταγματάρχη Roger Bowman.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε συνοπτική ανασκόπηση της συνεργασίας που αναπτύχθηκε κατά το 2022, συζητήθηκαν οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο ΠΔΑΣ 2023 αλλά και γενικότερα η πορεία αναβάθμισης των σχέσεων των δύο χωρών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.