ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Συνελήφθη ο νούμερο 1 καταζητούμενος «νονός», Ματέο Μεσίνα Ντενάρο

13:43 - 16 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Ιταλία: Συνελήφθη ο νούμερο 1 καταζητούμενος «νονός», Ματέο Μεσίνα Ντενάρο
Το πλέον καταζητούμενο αφεντικό της μαφίας της Ιταλίας, Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, συνελήφθη τη Δευτέρα (16/1) στη Σικελία έπειτα από 30 χρόνια που διέφευγε.

Ο Μεσίνα Ντενάρο συνελήφθη σε ιδιωτική κλινική στο Παλέρμο, πρωτεύουσα της Σικελίας. Θεωρείται αφεντικό της διαβόητης μαφίας της Κόζα Νόστρα της Σικελίας.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι λάμβανε θεραπεία όταν συνελήφθη λίγο πριν τις 10:00 (09:00 GMT) και μεταφέρθηκε σε μυστική τοποθεσία από τους Καραμπινιέρι. Στη σύλληψη φέρεται να ενεπλάκησαν περισσότερα από 100 μέλη των ενόπλων δυνάμεων.

Ο Μεσίνα Ντενάρο δικάστηκε και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη ερήμην για πολυάριθμους φόνους.

Ανάμεσά τους οι δολοφονίες του 1992 των εισαγγελέων κατά της μαφίας Τζιοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο, οι φονικές βομβιστικές επιθέσεις του 1993 στο Μιλάνο, τη Φλωρεντία και τη Ρώμη και η απαγωγή, βασανισμός και δολοφονία του 11χρονου γιου ενός μαφιόζου που στη συνέχεια έγινε κρατικός πληροφοριοδότης.

Παρόλο που ήταν φυγάς από το 1993, πιστεύεται ότι εξακολουθούσε να δίνει εντολές στους υφισταμένους του από διάφορες μυστικές τοποθεσίες.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι ευχαρίστησε τις ένοπλες δυνάμεις για το έργο τους στη σύλληψη του «πιο σημαντικού μέλους της εγκληματικής ομάδας της μαφίας», προσθέτοντας ότι «αυτή είναι μια μεγάλη νίκη για το κράτος».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.