ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Γέφυρα» Ζελένσκι στην Κίνα για διάλογο- Μήνυμα στο Νταβός

20:08 - 18 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
«Γέφυρα» Ζελένσκι στην Κίνα για διάλογο- Μήνυμα στο Νταβός
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με επιστολή του στον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ τον καλεί σε «διάλογο», δήλωσε η σύζυγός του Ολένα Ζελένσκα, η οποία παρέδωσε αυτή την επιστολή στην κινεζική αντιπροσωπεία στο Φόρουμ του Νταβός την Τετάρτη (18/1).

«Είναι μια χειρονομία και μια πρόσκληση για διάλογο», δήλωσε η Ζελένσκα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ελβετία, αφού ανέφερε αυτή την επιστολή λίγο νωρίτερα, προσθέτοντας ότι «ελπίζει ειλικρινά πως θα υπάρξει ανταπόκριση σε αυτή την πρόσκληση».

Επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας στο Νταβός είναι ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Λιου Χε.

Ζελένσκι στο Νταβός: «Δεν ξεκινήσαμε εμείς τον πόλεμο, όμως εμείς πρέπει να τον τερματίσουμε»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθηνε και χαιρετισμό στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, τονίζοντας πως ο χειμώνας έχει επιβραδύνει την πρόοδο στο μέτωπο του πολέμου.

«Ο πόλεμος δε φαίνεται καλός, δεν ήταν καλός από την αρχή, και το χειμώνα επιβραδύνεται. Όλοι κουράζονται — η φύση, οι άνθρωποι και ο εχθρός επίσης», είπε. Περιέγραψε τις καθημερινές μάχες που δίνονται στα ανατολικά της χώρας και πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί στέκονται δυνατοί και ενωμένοι ενάντια στη ρωσική εισβολή.

«Στεκόμαστε δυνατά, αποφασιστικά. Είμαι ευγνώμων σε όλους τους πολεμιστές μας, τους ζωντανούς και αυτούς που χάσαμε για τη γενναιότητά τους», είπε. «Είναι πραγματικά δύσκολο, αλλά είμαστε και δυνατοί μέσα στο έθνος... Είμαστε ενωμένοι, είμαστε οργανωμένοι, γιατί έχουμε κίνητρα. Δεν ήμασταν εμείς που ξεκινήσαμε τον πόλεμο, αλλά εμείς θα πρέπει να τον τερματίσουμε» τόνισε. 

Παράλληλα, ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τους δυτικούς συμμάχους για την υποστήριξή τους στα πυρομαχικά και την οικονομία και είπε ότι η συνεχής βοήθεια θα διασφαλίσει ότι η Ουκρανία θα πετύχει σε αυτόν τον πόλεμο αλλά ζήτησε ταχύτερη λήψη αποφάσεων για την καταπολέμηση της ρωσικής επιθετικότητας κατά της χώρας του.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:17 - 18 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.