ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η... πυρηνική απειλή της Ρωσίας στο Νταβός

12:01 - 19 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Η... πυρηνική απειλή της Ρωσίας στο Νταβός
Οι ηγέτες που είναι συγκεντρωμένοι στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τάσσονται σχεδόν ομόφωνα στο πλευρό της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία. Εκφράζουν δε την πάγια δυτική άποψη πως ο Πούτιν "πρέπει να ηττηθεί". Πώς απαντά, όμως, ο Ρώσος Πρόεδρος;

Ένα πρώτο σχόλιο ήρθε από τον κατά γενική ομολογία ακραίο στις θέσεις του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος απείλησε και πάλι ανοιχτά με πυρηνικό πόλεμο.

Ο Μεντβέντεφ είναι στενός συνεργάτης του Πούτιν. Διετέλεσε πρωθυπουργός της Ρωσίας, ενώ από το 2020 έχει τη θέση του Αντιπρόεδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας. Όλο αυτό το διάστημα αναφέρεται με σκληρή ρητορική στη Δύση.
 
Με αφορμή το Νταβός... απασφάλισε και πάλι.
 
Συγκεκριμένα έγραψε στο Twitter:
 
"Οι ηγέτες στο Νταβός λένε πως «Για να επιτευχθεί ειρήνη, η Ρωσία πρέπει να χάσει». Κανείς από αυτούς δεν καταλαβαίνει ότι η απώλεια ενός συμβατικού πολέμου από μια πυρηνική δύναμη μπορεί να οδηγήσει σε έναν πυρηνικό πόλεμο. Οι πυρηνικές δυνάμεις δεν έχουν ηττηθεί σε μεγάλες συγκρούσεις κρίσιμες για το πεπρωμένο τους".
 
{https://twitter.com/MedvedevRussiaE/status/1615974846206197760}
 
Δυστυχώς, παρότι γνωρίζουμε ότι ο Μεντβέντεφ εκφράζεται γενικώς σε επιθετικό τόνο για τη Δύση, η συγκεκριμένη διαπίστωση έχει μία δόση λογικής που προκαλεί ανησυχία.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.