ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Στο 40% κατρακύλησε η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν

17:05 - 19 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Στο 40% κατρακύλησε η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν
Σε πολύ χαμηλά επίπεδα φαίνεται πως κινείται πλέον η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.

Πιο συγκεκριμένα, η γενικότερη δυσαρέσκεια των Αμερικανών προς την ηγεσία του Τζο Μπάιντεν αντικατοπτρίζεται στην τελευταία δημοσκόπηση  που διενεργήθηκε σε εθνικό επίπεδο επί τρεις ημέρες, και έδειξε ότι το 40% των Αμερικανών εγκρίνει τις επιδόσεις του Μπάιντεν ως προέδρου, σε αντίθεση με το 39% που ήταν πριν από ένα μήνα σε άλλη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Από την άλλη, βάσει των αποτελεσμάτων, μόλις το 20% των ερωτηθέντων εγκρίνουν τον ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Βουλής Κέβιν Μακάρθι. Επίσης, το 35% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει θετική άποψη για τη Βουλή των Αντιπροσώπων και το 38% για την αμερικανική Γερουσία.

Η δημοσκόπηση συγκέντρωσε απαντήσεις από 1.035 ενήλικες.

Ο Μπάιντεν ξεκίνησε το 2023 ενισχυμένος από τα αναπάντεχα θετικά εκλογικά αποτελέσματα για τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές.  Αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ίσως και τον ερχόμενο μήνα, μετά την ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους στις 7 Φεβρουαρίου, είπαν πηγές στο Reuters.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.