ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Morgan Stanley: Αναβαθμίζει τις προβλέψεις για την ευρωζώνη το 2023

17:13 - 20 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Morgan Stanley: Αναβαθμίζει τις προβλέψεις για την ευρωζώνη το 2023
Ανάπτυξη 0,5% αναμένει φέτος για την οικονομία της ευρωζώνης η Morgan Stanley, προχωρώντας στην αναβάθμιση των προβλέψεων της.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους αναλυτές, τα οικονομία στοιχεία για το δ΄ τρίμηνο του έτους φαίνεται ότι είναι καλύτερα από το αναμενόμενο, ενώ οι χαμηλότερες τιμές της ενέργειας «δείχνουν» μια αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

Ωστόσο, παρά τις αναβαθμισμένες προβλέψεις, οι αναλυτές εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι σε γενικότερα πλαίσια η εικόνα στην ευρωζώνη παραμένει στάσιμη.

Στην έκθεσή του, ο οίκος σημειώνει ότι ανησυχεί για τις επιπτώσεις του πληθωρισμού, ενώ φέρνει ως παράδειγμα τους λογαριασμούς  κοινής ωφέλειας που πληρώνουν τα νοικοκυριά, στους οποίους οι μεταβολές στις τιμές χονδρικής της ενέργειας περνούν με σημαντική καθυστέρηση.

Ενώ η δημοσιονομική πολιτική παραμένει πολύ υποστηρικτική, η σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής αναμένεται να επιβαρύνει σημαντικά την ανάπτυξη το 2023-2024.

Οι προβλέψεις για το 2024

Όσον αφορά στο επόμενος έτος, η Morgan Stanley υποβαθμίζει τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στο 1,1% από 1,2%.

Capture3 67

Παράλληλα, ο επενδυτικός οίκος αναμένει μία σειρά από αυξήσεις επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έως τον Μάιο  του 2023, που θα φέρουν το κόστος χρήματος τελικά στο 3,25%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.