ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JP Morgan: Μειωμένες οι πιθανότητες ύφεσης σε σχέση με πέρυσι Κύριο

18:43 - 21 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
JP Morgan: Μειωμένες οι πιθανότητες ύφεσης σε σχέση με πέρυσι
Σημαντικά μειωμένες είναι οι πιθανότητες ύφεσης στις χρηματοπιστωτικές αγορές, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της JP Morgan Chase & Co.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Bloomberg, τα στοιχεία της εταιρείας δείχνουν πιθανότητα ύφεσης μικρότερη από 50% για επτά από τις εννέα κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, όπως τα ομόλογα υψηλής διαβάθμισης έως τις ευρωπαϊκές μετοχές.

Παρά το γεγονός ότι οι παγκόσμιοι διαχειριστές κεφαλαίων δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας, με τον S&P 500 να εξακολουθεί να αποδίδει 73% πιθανότητα ύφεσης, το ποσοστό αυτό καταγράφει μείωση κατά 98% από πέρυσι.

jp morgan

«Οι περισσότερες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων τιμολογούν σταθερά τους κινδύνους ύφεσης, βοηθούμενες από την επαναλειτουργία της Κίνας, την κατάρρευση των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη και τη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη υποχώρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ», δήλωσε  ο στρατηγικός αναλυτής της JPMorgan Νικόλαος Πανηγυρτζόγλου.

«Η αγορά αναμένει πολύ μικρότερες πιθανότητες ύφεσης από τον Οκτώβριο».

Ο Marko Kolanovic της JP Morgan με τη σειρά του προειδοποιεί ότι οι επενδυτές ενδέχεται να υποτιμούν την πιθανή πίεση που θα ασκηθεί στις μετοχές από την επιβράδυνση της ανάπτυξης τους επόμενους μήνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.