ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γκέιτς: Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της ανθρωπότητας παρά...τις προκλήσεις

10:19 - 25 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Γκέιτς: Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της ανθρωπότητας παρά...τις προκλήσεις
«Πολύ αισιόδοξος» για το μέλλον της ανθρωπότητας εξακολουθεί να δηλώνει ο δισεκατομμυριούχους συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ακόμα και με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σημερινές και οι επόμενες γενιές.

Ειδικότερα, ο Γκέιτς θεωρεί ότι όποιος γεννηθεί τις επόμενες δεκαετίες, θα ζήσει καλύτερα από τους ανθρώπους που γεννήθηκαν σε οποιοδήποτε προηγούμενο σημείο της ιστορίας.

«Εξακολουθώ να είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα ήταν πολύ καλύτερο να γεννηθείς σε 20 χρόνια από τώρα, 40 χρόνια από τώρα, 60 χρόνια από τώρα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στο παρελθόν», σημείωσε ο σε συνέντευξή του στο Lowy Institute, ένα think tank στην Αυστραλία.

Ο δισεκατομμυριούχος, παραδέχτηκε φυσικά ότι ο κόσμος βομβαρδίζεται από απογοητευτικές τάσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα την ανεπαρκή παγκόσμια απάντηση όσον αφορά στην πανδημία Covid-19, καθώς και τις αποτυχίες των κυβερνήσεων στους στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ωστόσο, ο Γκέιτς έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι οι πιο απαισιόδοξοι δεν βλέπουν την πλήρη εικόνα. «Είναι εύκολο να έχεις μια πιο αρνητική άποψη για ορισμένες από αυτές τις τάσεις από ό,τι είναι πραγματικά δίκαιο, κατά την άποψή μου».

Αισιοδοξία για πρόοδο 

Εκτός λοιπόν, από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η παγκόσμια κοινότητα, ο Γκέιτς μίλησε και για την πρόοδο στη δημόσια υγεία, σημειώνοντας ότι τα παγκόσμια ποσοστά θνησιμότητας για τα παιδιά κάτω των πέντε ετών έχουν μειωθεί στο μισό τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

 «Ο όγκος της καινοτομίας για τη βελτίωση της συνολικής ανθρώπινης κατάστασης θα είναι ακόμα δραματικός. Θα θεραπεύσουμε την παχυσαρκία, θα θεραπεύσουμε τον καρκίνο, θα εξαλείψουμε την πολιομυελίτιδα», τόνισε ο ίδιος.

 «Κοιτάξτε την μεγάλη εικόνα και δείτε πού ήμασταν πριν από 300 χρόνια;», τόνισε, σημειώνοντας ότι η μέση διάρκεια ζωής των ανθρώπων έχει βελτιωθεί σημαντικά τους τελευταίους τρεις αιώνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.