ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Βελτιώθηκε αισθητά το επιχειρηματικό κλίμα τον Ιανουάριο

12:29 - 25 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Γερμανία: Βελτιώθηκε αισθητά το επιχειρηματικό κλίμα τον Ιανουάριο
Το κλίμα στη γερμανική οικονομία φαντάζει όλο και πιο λαμπρό. Όπως γνωστοποιήθηκε την Τετάρτη (25/1), ο δείκτης ifo Business Climate Index αυξήθηκε στις 90,2 μονάδες τον Ιανουάριο, από 88,6 μονάδες τον Δεκέμβριο.

Όπως σημειώνει το γερμανικό ινστιτούτο, αυτό οφείλεται στη βελτίωση των προσδοκιών που πλέον δεν είναι τόσο απαισιόδοξες. Ωστόσο, οι εταιρείες εμφανίζονται κάπως λιγότερο ικανοποιημένες με την τρέχουσα κατάστασή τους.

Στον τομέα της μεταποίησης, ο δείκτης συνέχισε την ανοδική του τροχιά. Οι εταιρείες αξιολόγησαν την τρέχουσα κατάστασή τους ως καλύτερη, ενώ και οι προσδοκίες τους για τους επόμενους έξι μήνες ήταν επίσης αισθητά καλύτερες. Ο όγκος των παραγγελιών μειώνεται αλλά παραμένει σε υψηλό επίπεδο και η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί τους επόμενους μήνες.

Στον τομέα των υπηρεσιών, το επιχειρηματικό κλίμα επίσης βελτιώθηκε. Οι πάροχοι υπηρεσιών ήταν λιγότερο απαισιόδοξοι όσον αφορά τους επόμενους μήνες, ωστόσο, η τρέχουσα επιχείρησή τους αναπτύσσεται λιγότερο καλά. Αυτό ισχύει ιδίως στον τομέα των μεταφορών, των logistics και της φιλοξενίας.

Στο εμπόριο, ο δείκτης αυξήθηκε σημαντικά. Οι προσδοκίες βελτιώθηκαν αισθητά και οι επιχειρήσεις συνέχισαν να αξιολογούν την τρέχουσα κατάστασή τους ως ήπια θετική.

Στις κατασκευές, το επιχειρηματικό κλίμα βελτιώθηκε οριακά. Οι επιχειρήσεις ήταν ελαφρώς λιγότερο απαισιόδοξες για τους επόμενους μήνες, καθώς και λιγότερο ικανοποιημένες με την τρέχουσα κατάστασή τους.

ifo

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.