ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JP Morgan: Ενδιαφέρεται να επενδύσει έως €1 δισ.στη Serie A

17:27 - 27 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
JP Morgan: Ενδιαφέρεται να επενδύσει έως €1 δισ.στη Serie A
Επιστολή μέσω της οποίας εκφράζει το προκαταρκτικό ενδιαφέρον της να επενδύσει στη Serie A, καθώς η ιταλική Λίγκα ετοιμάζεται να πουλήσει τα εγχώρια και διεθνή δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της για τις σεζόν μετά το 2024.

Την αποκάλυψη έκαναν στο Reuters τρία άτομα που γνωρίζουν καλά το θέμα.

Το ενδιαφέρον από την τράπεζα των ΗΠΑ ανταγωνίζεται το ενδιαφέρον πολλών επενδυτικών ομίλων που έχουν προσεγγίσει τη Serie A για το ίδιο θέμα.

Οι πηγές ανέφεραν ότι οι 20 σύλλογοι που αποτελούν τη Serie A ενημερώθηκαν για το ενδιαφέρον από την αμερικανική τράπεζα σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση των κορυφαίων στελεχών τους την Πέμπτη.

Η JPMorgan αναμένεται να είναι σε θέση να παράσχει από 700 εκατομμύρια έως 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε τραπεζική χρηματοδότηση, είπε ένας από τους ανθρώπους, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή οι συζητήσεις δεν είναι δημόσιες.

Η JPMorgan και η Serie A αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η Serie A εξετάζει τις επιλογές της  για να αντλήσει περισσότερα χρήματα από τα τηλεοπτικά της δικαιώματα, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου τα μισά έσοδα των συλλόγων της.

Όπως και άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, η Serie A υστερεί σε επίπεδο τηλεοπτικών εσόδων σε σχέση με την αγγλική Premier League και αναζητά τρόπους για να ενισχύσει την παγκόσμια απήχησή της.

Το 2021, η JP Morgan είχε προσφερθεί να υποστηρίξει ποδοσφαιρικούς συλλόγους που ήθελαν να ξεκινήσουν τη νέα ευρωπαϊκή Super League, ένα σχέδιο που κατέρρευσε έπειτα από θύελλα διαμαρτυριών από οπαδούς και πολιτικούς.

Αναζητώντας τρόπους ενίσχυσης των εσόδων, οι σύλλογοι της Serie A συζητούν τη δημιουργία μιας μονάδας μέσων ενημέρωσης, μια κίνηση που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για εξωτερικούς επενδυτές να πάρουν ένα κομμάτι αυτής της βασικής επιχειρηματικής «πίτας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.