ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιοδεία Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή εν μέσω έντασης

13:33 - 29 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Περιοδεία Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή εν μέσω έντασης
Περιοδεία στη Μέση Ανατολή αρχίζει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, με στόχο να αμβλυνθούν οι εντάσεις, εν μέσω έξαρσης της βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Ο κ. Μπλίνκεν θα επισκεφθεί Ιερουσαλήμ και Ραμάλα, τη Δευτέρα και την Τρίτη, μετά την επίσκεψή του στο Κάιρο, που έχει προγραμματιστεί εδώ και καιρό.

Η επίθεση που εξαπέλυσε Παλαιστίνιος κοντά σε συναγωγή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ την Παρασκευή στοίχισε τη ζωή σε 7 ανθρώπους, ενώ ο ισραηλινός στρατός έπληξε την ίδια ημέρα τη Λωρίδα της Γάζας σε απάντηση για ρουκέτες που ρίφθηκαν από παλαιστινιακό έδαφος. Είχε προηγηθεί ισραηλινή επιδρομή την Πέμπτη στην Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, την πιο φονική εδώ και χρόνια, που στοίχισε τη ζωή σε 9 Παλαιστίνιους. Πατέρας και γιος τραυματίστηκαν χθες, από τα πυρά ενός 13χρονου, σε νέα παλαιστινιακή επίθεση που σημειώθηκε στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο Μπλίνκεν αναμένεται να υπογραμμίσει προς τον Ισραηλινό ηγέτη Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Παλαιστίνιο Μαχμούντ Αμπάς την ανάγκη «να ληφθούν επειγόντως μέτρα για να υπάρξει αποκλιμάκωση», δήλωνε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Βεντάντ Πατέλ, μετά την καταδίκη από την Ουάσινγκτον της «φρικιαστικής» επίθεσης στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.