ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανική βιομηχανία: Θα πληρώσει 40% περισσότερο την ενέργεια το 2023

17:02 - 30 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Γερμανική βιομηχανία: Θα πληρώσει 40% περισσότερο την ενέργεια το 2023
Έως και 40% περισσότερο θα πληρώσει η βιομηχανία της Γερμανίας για την ενέργεια το 2023, συγκριτικά με το 2021 και την περίοδο πριν τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα της Allianz Trade, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα (30/1) «το μεγάλο ενεργειακό σοκ για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις είναι ακόμα μπροστά».

Στην έρευνα τονίζεται ότι η αύξηση των τιμών θα επηρεάσει τα εταιρικά κέρδη σε όλη την Ευρώπη κατά 1% με 1,5% και θα επιφέρει λιγότερες επενδύσεις, οι οποίες στην περίπτωση της Γερμανίας θα φτάσουν τα 25 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, στα θετικά σημεία της έρευνας, υποστηρίζεται ότι τα οικονομικά των επιχειρήσεων είναι σταθερά και ένα πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου από την κυβέρνηση θα έδινε μεγαλύτερη στήριξη.

«Οι φόβοι για το ότι η κρίση θα οδηγούσε σε αποβιομηχανοποίηση και σε απώλεια της ανταγωνιστικότητας έναντι των ΗΠΑ ήταν υπερβολικοί, καθώς τα εργατικά κόστη και τα υψηλά επιτόκια έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στη μεταποίηση απ' ότι στις ενεργειακές τιμές» προσθέτει η Allianz Trade.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.