ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ-Προεδρικές 2024: Η Νίκι Χέιλι διεκδικεί το «χρίσμα» των Ρεπουμπλικανών

19:28 - 01 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
ΗΠΑ-Προεδρικές 2024: Η Νίκι Χέιλι διεκδικεί το «χρίσμα» των Ρεπουμπλικανών
Η πρώην πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του 2024 στις 15 Φεβρουαρίου, και αναμένεται να βρεθεί απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Χέιλι αναμένεται να δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες σχετικά με την υποψηφιότητά της για τον Λευκό Οίκο σε μια πρόσκληση προς τους υποστηρικτές της αργότερα σήμερα.

Αν κερδίσει το χρίσμα, η Χέιλι θα γίνει η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των Ρεπουμπλικάνων που θα είναι υποψήφια για πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς και η πρώτη μη λευκή υποψήφια του κόμματος.

Ανάμεσα στις κύριες προκλήσεις της θα είναι να μεταδώσει ένα συνεπές μήνυμα. Ακόμη και σε έναν τομέα όπου οι περισσότεροι υποψήφιοι έχουν αλλάξει γνώμη για βασικά ζητήματα πολλές φορές, η Χέιλι έχει αποδειχτεί ιδαιίτερα χαμαιλέοντας.

Έχει αποστασιοποιηθεί από τον Τραμπ αρκετές φορές, για να μετριάσει αργότερα τη ρητορική της απέναντι στον πρώην πρόεδρο, λέγοντας ότι αυτός έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

{https://twitter.com/WSJ/status/1620804196860674049}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.