ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Σε χαμηλό εννέα μηνών οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

18:03 - 02 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Σε χαμηλό εννέα μηνών οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας
Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα, υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα μηνών, στέλνοντας θετικά μηνύματα για την αγορά εργασίας στην Αμερική.

Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας μειώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο, την τελευταία εβδομάδα προς τα τέλη Ιανουαρίου.

Έτσι, οι νέες αιτήσεις έφτασαν σε 183.000 από τις 186.000 που είχαν σημειωθεί την προηγούμενη εβδομάδα. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν ότι ο αριθμός αυτός θα ήταν υψηλότερος, στα επίπεδα των 195.000.  

Ωστόσο, τον Ιανουάριο οι απολύσεις στις ΗΠΑ σημείωσαν ρεκόρ, με τους τεχνολογικούς κολοσσούς να απολύουν τους εργαζόμενους σωρηδόν. Βάσει των στοιχείων της Challenger, Gray & Christmas Inc., τον Ιανουάριο απολύθηκαν 102.943 άτομα, δηλαδή αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέσεις με τις απολύσεις του Δεκεμβρίου και υπερπενταπλάσιος από τις περικοπές του Ιανουαρίου του 2022.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.