ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: Συνάντηση Χριστοδουλίδη με τον απερχόμενο πρόεδρο Αναστασιάδη

18:36 - 13 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
Κύπρος: Συνάντηση Χριστοδουλίδη με τον απερχόμενο πρόεδρο Αναστασιάδη
Συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, θα έχει σήμερα (13/2) το απόγευμα ο απερχόμενος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο Ν. Χριστοδουλίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Τατάρ τον συνεχάρη για την εκλογή του.

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε συλλυπητήρια προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα και τις οικογένειες των θυμάτων από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία. Την ίδια ώρα διαβίβασε στον κ. Τατάρ την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως άλλωστε έχει ήδη εκφραστεί για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας χρειαστεί.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε με έμφαση στον Τουρκοκύπριο ηγέτη ότι η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν είναι προς όφελος καμίας από τις δύο κοινότητες. Εξέφρασε ταυτόχρονα την ετοιμότητά του για επανέναρξη των συνομιλιών στη συμφωνημένη βάση λύσης του Κυπριακού.

Ο νέος πρόεδρος διαβίβασε την ετοιμότητά του για συνάντηση με τον κ. Τατάρ το συντομότερο δυνατό, είτε πριν είτε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, και τον ενημέρωσε ότι γι' αυτή την πρόθεσή του, θα ενημερώσει και επισήμως τα Ηνωμένα Έθνη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.