ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζεντιλόνι: Η ευρωζώνη πρόκειται να αποφύγει την ύφεση φέτος

21:45 - 13 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
Τζεντιλόνι: Η ευρωζώνη πρόκειται να αποφύγει την ύφεση φέτος
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, δήλωσε τη Δευτέρα (13/2) ότι οι χειμερινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν παρουσίασαν καλύτερες προοπτικές απ’ ό,τι αναμενόταν και η ευρωζώνη αναμένεται να αποφύγει την ύφεση φέτος. Ο πληθωρισμός αναμένεται να υποχωρήσει ταχύτερα απ’ ό,τι αναμενόταν, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο Τζεντιλόνι τόνισε ότι η κατάσταση στις αγορές ενέργειας βελτιώθηκε λόγω των ήπιων καιρικών συνθηκών και της κοινής δράσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εξισορρόπηση της προσφοράς και της ζήτησης και τις χαμηλότερες τιμές.

Η μείωση των τιμών στην ενέργεια επέτρεψε τη σταδιακή μείωση των μέτρων ενεργειακής στήριξης, είπε ο Τζεντιλόνι στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, προειδοποιώντας ότι οι τιμές της ενέργειας παραμένουν υψηλές και ασταθείς.

Ωστόσο, επανέλαβε ότι η ΕΕ σκοπεύει να θέσει σε εφαρμογή ένα κοινό εργαλείο αγορών και να μεταρρυθμίσει τον σχεδιασμό της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για την αντιμετώπιση της αστάθειας των τιμών και τη μείωση της εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:46 - 13 Φεβ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.