ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προειδοποίηση για μίνι τσουνάμι μετά τους νέους σεισμούς στην Τουρκία

23:23 - 20 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
Προειδοποίηση για μίνι τσουνάμι μετά τους νέους σεισμούς στην Τουρκία
Η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD κάλεσε τους κατοίκους της επαρχίας Χατάι να μην πλησιάζουν στις ακτές, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να ανέβει η στάθμη της θάλασσας μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς, 6,4 και 5,8 βαθμών, που σημειώθηκαν σήμερα (20/2) με επίκεντρο την κοινότητα Ντέφνε, κοντά στην Αντιόχεια και την κωμόπολη Σαμαντάγκ αντίστοιχα.

Για εκατοντάδες τραυματίες από τους σημερινούς σεισμούς έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, υποστηρίζοντας ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας σε ό,τι αφορά την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Ο πρώτος σεισμός, μεγέθους 6,4 βαθμών, σημειώθηκε στις 19.04 (τοπική ώρα) και έγινε αισθητός σε μεγάλη απόσταση. Τρία λεπτά αργότερα ακολούθησε μια δόνηση 5,8 βαθμών, σύμφωνα με την AFAD, η οποία εξέφρασε τον φόβο ότι μπορεί να ανέβει η στάθμη της θάλασσας «μέχρι και 50 εκατοστά».

Τρεις νεκροί και 213 τραυματίες είναι ο πιο πρόσφατος απολογισμός από τους νέους ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλειμάν Σοϊλού.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:43 - 20 Φεβ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.