ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: Οι σχέσεις Ρωσίας-Κίνας λειτουργούν «σταθεροποιητικά» στη διεθνή σκηνή

16:23 - 22 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
Πούτιν: Οι σχέσεις Ρωσίας-Κίνας λειτουργούν «σταθεροποιητικά» στη διεθνή σκηνή
Η συνεργασία της Ρωσίας με την Κίνα «έχει μεγάλη σημασία για τη σταθεροποίηση της διεθνούς κατάστασης», υπογράμμισε σήμερα (22/2) ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την υποδοχή του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών, Ουάνγκ Γι, στο Κρεμλίνο.

«Οι διεθνείς σχέσεις είναι σήμερα περίπλοκες (…) Στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία (…) ανάμεσα στην Κίνα και τη Ρωσία έχει μεγάλη σημασία για τη σταθεροποίηση της διεθνούς κατάστασης», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η παραπάνω συνάντηση υπογραμμίζει τις προνομιακές σχέσεις ανάμεσα στο Κρεμλίνο και το Πεκίνο, καθώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν σπάνια δέχεται ξένους αξιωματούχους που δεν είναι αρχηγοί κράτους.

«Αγγίζουμε νέους ορίζοντες», δήλωσε εκφράζοντας την ικανοποίησή του ο Πούτιν και πρόσθεσε πως περιμένει να επισκεφθεί τη Ρωσία ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινιπίνγκ, κάτι που ενδέχεται να γίνει την άνοιξη.

Από την πλευρά του, ο Ουάνγκ Γι εξέφρασε τη βούληση του Πεκίνου να «ενισχύσει τη στρατηγική σύμπραξη (…) και κάθε συνεργασία» με τη Μόσχα, σύμφωνα με τη ρωσική μετάφραση των δηλώσεών του. Οι σινορωσικές σχέσεις «δεν στρέφονται εναντίον των τρίτων χωρών και αντιστέκονται στις πιέσεις τους», υπογράμμισε.

Η επίσκεψη του Ουάνγκ Γι στη Ρωσία πραγματοποιείται ενώ η Κίνα επιδιώκει να διαδραματίσει ρόλο μεσολαβητή στην ουκρανική σύγκρουση κάνοντας δημόσια λόγο για ένα ειρηνευτικό σχέδιο -που παραμένει προς το παρόν πολύ αόριστο- για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.