ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεντβέντεφ: Κίνδυνος πυρηνικής καταστροφής απ’τις δυτικές προμήθειες όπλων στην Ουκρανία

13:41 - 27 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
Μεντβέντεφ: Κίνδυνος πυρηνικής καταστροφής απ’τις δυτικές προμήθειες όπλων στην Ουκρανία
«Φωτιά» άναψε για ακόμα μία φορά με τις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ρωσίας και σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν Ντμίτρι Μεντβέντεφ, καθώς ισχυρίστηκε ότι η συνεχής προμήθεια όπλων από τη Δύση στο Κίεβο ρισκάρει μια παγκόσμια πυρηνική καταστροφή.

Τα τελευταία σχόλια του Μεντβέντεφ, ο οποίος υπηρετεί ως αντιπρόεδρος του ισχυρού συμβουλίου ασφαλείας του Πούτιν, ακολουθούν την προειδοποίηση του Ρώσου προέδρου την περασμένη εβδομάδα για χρήση πυρηνικών και τις κυριακάτικες δηλώσεις του που χαρακτηρίζουν την αντιπαράθεση της Μόσχας με τη Δύση ως υπαρξιακή μάχη για την επιβίωση της Ρωσίας και του ρωσικού λαού.

«Φυσικά, η άντληση όπλων μπορεί να συνεχιστεί... και να αποτρέψει κάθε πιθανότητα αναζωπύρωσης των διαπραγματεύσεων», είπε ο Μεντβέντεφ σε δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Izvestia.

«Οι εχθροί μας κάνουν ακριβώς αυτό, μη θέλοντας να καταλάβουν ότι οι στόχοι τους σίγουρα θα οδηγήσουν σε ένα απόλυτο φιάσκο. Απώλεια για όλους. Κατάρρευση. Αποκάλυψη. Εκεί που ξεχνάς για αιώνες την προηγούμενη ζωή σου, μέχρι τα ερείπια να πάψουν να εκπέμπουν ακτινοβολία», συμπλήρωσε σε δραματικό τόνο.

Μιλώντας στο περιθώριο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολόνα απέρριψε τα σχόλια του Μεντβέντεφ ως «εμπρηστική ρητορική».

«Ο κ. Μεντβέντεφ, δυστυχώς, μας έχει συνηθίσει εδώ και καιρό σε ανεύθυνες, εξωφρενικές δηλώσεις που σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα», είπε. «Αυτή είναι μια εμπρηστική ρητορική που ευχαρίστως θα ζούσαμε και χωρίς αυτήν», συμπλήρωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.